Thema van de maand: zijn middelen tegen veroudering iets voor u?

Nogal wat lezers hebben geen moeite met een antirimpelcrème, vitamines en nu en dan een wellnessbehandeling. Botox of esthetische chirurgie wijst u meestal af, al bent u wel geïnteresseerd in nieuwe behandelingen zonder snijden.

Jezelf goed verzorgen

Wie zich goed verzorgt en probeert zo gezond mogelijk te leven, voelt zich goed in zijn vel en straalt dat ook uit. En verder heb ik liever een mankementje dan een gekunsteld lichaam. Elke rimpel heb je verdiend en heeft zijn charme.

Relaxmassage

Ik neem alleen mijn toevlucht tot een antirimpelcrème (vooral omdat ik een droge huid heb) en tot nu en dan een relaxmassage. Hierdoor voel ik me goed in mijn vel en dan heb je altijd een betere look. Esthetische chirurgie moet beperkt blijven tot gevallen waarin het echt verantwoord is en mag nooit dienen om de ouderdom te camoufleren.

Kleine facelift

Mijn man en ik hebben ons voorbereid op het ouder worden. We hebben ervoor gezorgd geen geldproblemen te hebben en wonen in een bungalow zonder trappen. Sinds 25 jaar nemen we het antiverouderingsproduct Gerovital van de Roemeense dokter Aslan en verder antioxidanten, biergist en vitamines C en E. Elke zondag gaan we salondansen. Twintig jaar geleden heb ik een facelift laten uitvoeren, waarbij mijn hangwangen weggenomen werden en mijn oogleden aangespannen. Later kreeg ik verticale rimpeltjes rond de mond en die heb ik laten opvullen. Ik ben nu 77 en kleed me zo modieus mogelijk. Onlangs zei iemand me bewonderend: “U bent een flinke vrouw”. En dat deed goed!

Oneerlijke reclame

Je moet de natuur haar gang laten gaan. Jezelf goed verzorgen kan ook met gewone producten. Of die dure antiverouderingsmiddelen echt helpen, blijft een onbeantwoorde vraag. Het valt me trouwens op dat je in de reclamebeelden voor deze producten meestal jongere vrouwen ziet. Natuurlijk hebben die nog geen rimpels!

Tegen een slappe huid

Nog nooit heb ik me beter in mijn vel gevoeld als nu, op mijn 68ste. Ik wil niet krampachtig vasthouden aan een jong gezicht, maar te veel rimpels en een slappe huid vind ik toch een probleem. Botox trekt me niet aan, evenmin als andere oplapmiddeltjes die misschien maar zes maanden duren. Binnenkort, zo heb ik gelezen, komen er behandelingen met de laser: zonder snijden en met een duurzaam effect. Daar zou ik wel voor kiezen.

Liefde kent geen rimpels

Ik geloof alleen in een goede hydraterende crème (van bij de apotheker) om de huid soepel te houden. Als je gelukkig bent met jezelf en als je bovendien voor iemand anders geliefd, belangrijk en gewild blijft, zal je er langer goed uitzien. Liefde kent geen rimpels.

De leeftijd mag je zien

Waarom mogen we de leeftijd van mensen niet meer zien? Liever jong van geest en oud van lijf en leden dan omgekeerd! Ik heb grijs haar en wat rimpels, maar verder verzorg ik me goed en leid ik een actief leven. Zo wil ik het houden.

Vertel ons uw ervaring Wat denkt u van koppels met een groot leeftijdsverschil?

Vorig jaar kwamen enkele mannelijke BV’s in het nieuws omdat ze kozen voor een jongere vrouw. Maar kent u ook vrouwen die een duurzame relatie hebben met een veel jongere man? Wat denkt u in het algemeen over koppels met een groot leeftijdsverschil? Kan het werken? En verkeert u misschien zelf in dit geval?

Stuur uw mening of uw eigen ervaring vóór 5 februari 2006 naar Plus Magazine, Thema van de Maand-Leeftijdsverschil, Raketstraat 50 bus 10, 1130 Brussel, fax: 02 702 46 02, e-mail: redactie@plusmagazine.be

Of, nog eenvoudiger en sneller: reageer via onze website www.plusmagazine.be (klik op ‘Lezersoproep’).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content