Thema van de maand: te veel betaald op vakantie?

Italianen!

Italië is mijn lievelingsland. Helaas is het zich zeer impopulair aan het maken door de belachelijke prijzen die ze op terrasjes en voor kleine consumpties vragen. Vorige maand hebben ze me in Firenze weer liggen gehad: 10 euro voor een schepijsje met twee (weliswaar grote) bollen roomijs. Hoeveel geld zou elke lik me gekost hebben?

Katrien D., Bornem

Singletoeslag (1)

Als alleenstaande aanvaard ik een lichte meerprijs voor een eenpersoonskamer, maar wat sommige hotels durven vragen loopt de spuigaten uit. Ik zoek altijd naar een hotel dat geen toeslag rekent maar die zijn zeer uitzonderlijk. Wanneer gaan hoteleigenaars eindelijk tot inkeer komen?

Jo Verboven, Borgerhout (via www.plusmagazine.be)

Singletoeslag (2)

Als weduwe heb ik me al vaak blauw betaald aan toeslagen voor eenpersoonskamers. Dat neemt niet weg dat ik geregeld een achterkamertje toegemeten kreeg. In Hotel Cimbel in Benidorm lag mijn kamertje naast elektriciteitsturbines die volop draaiden van 23 uur tot 5 uur ’s morgens. Daarom ga ik nu al 6 jaar naar Bulgarije omdat ze hier buiten juli en augustus geen singletoeslag vragen. Omdat ik wel eens een andere bestemming wilde, had ik in een brochure een leuk hotel in Dubrovnik gezien. En, jawel hoor, euro 74,30 toeslag per nacht voor een eenpersoonskamer. Daar heb ik feestelijk voor bedankt.

Marie-Therèse Legein, Sint-Stevens-Woluwe

Oud brood en aangebrand vlees

We hadden voor een minitrip geboekt in viersterrenhotel Preluna & Tower op Malta. De kamers stonken naar urine en alleen door bij te betalen kregen we een kamer met zeezicht (én met dezelfde urinegeur). Op ons bord kregen we hard oud brood, aangebrande aardappelen en aangebrand vlees te eten. De viersterrenprijs was er wél.

Guy Vranken, Avelgem (via www.plusmagazine.be)

Een voordelig paradijsje

Sinds acht jaar gaan we op vakantie naar Kokkinos Pirgos, een zeer rustig plaatsje aan de zuidkust van Kreta. Géén dancings of bars die je ’s nachts wakker houden. Op het prachtige strand komt niemand je lastigvallen. We logeren in een zeer net hotel (‘El Greco’), dat nergens in reisgidsen wordt vermeld. Onze kamer mét balkon kijkt recht op de zee en heeft airconditioning, een prima bed, televisie, een ijskast, een WC en een douche voor geen 25 euro per nacht. Mevrouw Sofi maakt voor 3 euro een uitgebreid ontbijt klaar. Het hotel heeft geen restaurant, maar het dorpje telt eethuisjes waar je heerlijk eet voor weinig geld. Omdat de taxi’s op Kreta goedkoop zijn, kunnen we ons zelfs van Heraklion (luchthaven) naar ons paradijsje laten voeren.

Mevr. Cordon-Borgman, Berchem

Leve de koeltas!

Sinds drie jaar gaan we bewust niet meer op hotel.We huren een vakantiehuisje of een appartement. Om dat te vinden bellen we naar de lokale toeristische dienst, want die heeft adressen van particulieren die verhuren. Zo kunnen we zelf voor onze maaltijden zorgen en hebben we meer vrijheid. Bij onze uitstappen nemen we altijd een koeltas met drankjes en zelf bereide broodjes mee. Het is veel lekkerder die op te eten op een pleintje onder de platanen of bij een fontein dan je te ergeren aan de prijzen op een terras. Op die manier sparen we zoveel geld uit dat we ons elke avond een restaurantbezoek kunnen veroorloven.

H. D., Oudenaarde

A Ludo Hugaerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content