© FOTO'S ISOPIX

Terrine van tong en amandelen

Vanaf april is er weer volop aanvoer van zeetong. Een delicate vis van bij ons, die zowel gebakken, gestoomd, en papillote, als gepaneerd overheerlijk is.

(Voor 4 personen)

3 gelatineblaadjes ? 10 cl vloeibare volle room ? 500g schartongfilets ? 2 sjalotten ? 1 citroen ? 3 eetlepels witte wijn ? 3 eetlepels olijfolie ? zout ? peper ? 6 takjes dille ? 2 eetlepels amandelschilfers ? 4 sneetjes boerenbrood.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de room tot het kookpunt. Haal van het vuur, voeg de uitgeperste gelatineblaadjes toe en klop op. Laat afkoelen.

Warm de oven voor op 180°C. Snij de tongfilets in stukken en leg ze op een groot vel bakpapier.

Pel en snipper de sjalotten. Strooi over de stukjes tong en overgiet met het citroensap, de witte wijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Vouw het vel bakpapier dicht en zet 10 tot 12 minuten in de oven.

Open de papillote. Hou het kookvocht bij. Verkruimel de vis en plet hem samen met het kookvocht, de gelatineroom en gesnipperde dille. Doe alles in een terrine en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Rooster de amandelschilfers één minuut in een pan zonder vet. Bestrooi er de terrine mee en dien op met geroosterd brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content