Teken eens een wenkbrauw

Wenkbrauwen zijn belangrijk voor de uitstraling van ons gelaat. Daarom tonen wij u hoe u ze kunt hertekenen en accentueren. Een verjongingseffect is verzekerd!

Net iets te veel geëpileerd of een beetje onzorgvuldig te werk gegaan? Dan merkt u meteen dat wenkbrauwen heel belangrijk zijn voor een gelaat. “Ze kunnen een gezicht evenwicht, structuur en expressie geven”, zegt make-upspecialiste Stéphanie Douszka. “Maar dan moeten ze wel aangepast zijn aan de lengte van de neus en de vorm van de ogen. Ik raad altijd aan, eerst goed naar de ogen te kijken en de structuur daarvan door te trekken. Vooral vrouwen die wat ouder worden, hebben er baat bij hun wenkbrauwen te hertekenen.”

Iemand met goedgetekende wenkbrauwen ziet er tien jaar jonger uit, zegt men wel eens. En dat is wel degelijk zo. Filbur, de make-upspecialist bij Nivea Beauté geeft als gouden tip mee: “Bestudeer het eerste derde van elke wenkbrauw. Dat geeft de lijn aan die uw make-up bepaalt: oogschaduw en blush moeten er parallel mee lopen.”

Tip! Wat dikkere wenkbrauwen flatteren een breed gezicht. Fijne wenkbrauwen komen het best tot hun recht in een driehoekig of langwerpig gezicht. Draagt u een bril, zorg er dan voor dat hij de lijn van de wenkbrauwen niet bedekt!

Poeder of potlood?

Wie vaak de wenkbrauwen epileert heeft het zeker al gemerkt: op termijn groeien de haartjes niet meer terug. De oplossing? Wie geen voorstander is van permanent getatoeëerde wenkbrauwen kan zijn toevlucht nemen tot een hele resem producten: wenkbrauwkits ( Brow Expert Design Lancôme, Compact Yeux & Sourcils Shiseido...), poeder, potloden en borstels ( Duo Expert Sourcils Yves Saint Laurent...), een fixerende gel ( Mister Eyebrow Givenchy) of haargel en -lak. Een potlood is ideaal om dikke maar ver uit elkaar staande haartjes voller te maken. Voor een natuurlijk resultaat trekt u het best kleine, gearceerde streepjes die u met een watje vervaagt. Wie niet zo handig is kan kiezen voor wenkbrauwpoeder of zelfs een wenkbrauwmascara. “Ik hou zelf van de poeders omdat die langer houden dan een potlood”, zegt Stéphanie Douszka. “Maar een potlood kan ook op voorwaarde dat de lijn daarna gepoederd wordt. Mijn trucje (het geldt voor de hele make-up): neem een beetje van het product op je hand en bepaald daar de juiste hoeveelheid die je kunt aanbrengen met je vingers, met een borsteltje of een pincet. Dat gaat beter dan het rechtstreeks aanbrengen.”

Tip! De meeste specialisten raden een potlood aan, maar op voorwaarde dat u een vaste hand hebt en al wat geoefend hebt. Eventueel kunt u oogschaduw gebruiken.

Licht of donker?

Over de kleur lopen de meningen uiteen. Bij Yves Saint Laurent (www.ysl-parfums.com) raadt men aan een potlood te kiezen in een tint die een tikkeltje lichter is dan uw haarkleur. Andere merken adviseren een tint die iets donkerder is. Er zit dus niets anders op dan uit te testen wat het beste bij u past. Eén ding is zeker: hoe ouder u wordt, hoe lichter de wenkbrauwen.

Opgepast: hou het luchtig. De tijd waarin blonde dames zich tooiden met volle, zwarte wenkbrauwen zoals Madonna in de jaren tachtig is verleden tijd!

Professionele doe-het-zelftips

Kunt u uw wenkbrauwen zelf perfect epileren? Wie niet tot bij de schoonheidsspecialiste geraakt om het met was of een pincet te laten doen, schiet al een heel eind op met volgende tips.

1. Bepaal eerst de ideale lengte van uw wenkbrauw. Plaats een potlood van uw neusvleugel tot uw binnenooghoek en zet een punt. Doe hetzelfde van uw neusvleugel tot aan uw buitenooghoek en zet opnieuw een punt..

2. Zorg voor een rondboog op de juiste plaats: in het midden van de wenkbrauw voor een fijn gezicht, op driekwart (in de richting van de slapen) voor een rond.

3. Epileer nooit de bovenkant van uw wenkbrauwen, want dat verzwakt het effect. Voor u begint, ontsmet u het pincet en de zone rond de wenkbrauwen. Trek de haartjes één voor één uit, in de richting van de groei. Vergeet ook niet de huid aan te spannen.

4. Voor een open blik en frisse gelaatstrekken: verwijder de haartjes die aan de slapen te veel naar beneden groeien.

5. Borstel de wenkbrauwen naar boven en fixeer de vorm met een beetje haarlak of gel (bijvoorbeeld de fixatiegel van Bourjois – bij Kruidvat). n

Info: in de parfumerie, behalve Nivea in grote warenhuizen en kleinhandel – Talika en Vitry bij de apotheek

Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content