techniek

Het thuistap-apparaat (1) dat Philips en Interbrew ontwikkeld hebben, zou je het expressomachientje voor de bierliefhebber kunnen noemen. Het werkt wel alleen met de speciale biervaatjes van Jupiler en Stella (6 liter). De PerfectDraft kost euro199,99 (in winkels van huishoudapparatuur), een vaatje bier euro14,99 (in de supermarkten).

2500 muzieknummers (in WMA-formaat of 1250 in MP3-formaat) in een toestelletje dat kleiner is dan een gsm, dat is de Zen Micro (2, in 10 kleuren). Deze digitale audiospeler bezit een opslagcapaciteit van 5 GB en heeft een ingebouwde FM-radio. De oplaadbare batterij zorgt voor 12 uur ononderbroken luisterplezier. De Zen Micro kan ook gebruikt worden als spraakrecorder en externe harde schijf voor het opslaan van digitale foto’s of andere bestanden (euro279).

Kunt u een schitterender geschenk bedenken dan een eigen ster? (3) Voor euro 29,95 laat u een ster benoemen naar iemand die u lief is. De gelukkige ontvangt een authentiek certificaat (info:

www.onlinestarregister.com).

Een draagbare computer hebben ze allemaal al, maar misschien nog niet een beschermende tas waarin ze hem veilig kunnen meedragen. Samsonite lanceert een gamma laptoptassen (4) van nylon (400 Series GTS 400). Zijkanten en hoeken zijn verstevigd. Er zijn zelfs modellen op wieltjes. Zwart en titanium, vanaf euro 59,90.

In samenwerking met Tefal ontwierp de cultkok een serie Jamie Oliver-pannen (5) zonder kapsones, maar van professionele kwaliteit (inox 18/10, driedubbele bodem, ovenbestendig, isolerende handvatten). De reeks omvat braad- en steelpannen een sauteuse, een kookpan en een wok (met deksel). Vanaf euro64,99.

De 140 BM LCD van Trust is een draadloos bewakingssysteem dat tot op 100 meter afstand storingsvrij werkt. Het bestaat uit een camera met ingebouwde microfoon en verstelbare lenshoek en een monitor met een 4 cm groot kleurenschermpje. De camera ziet ook in het donker en het scherm floept automatisch aan wanneer de camera iets verdachts registreert (euro139,95).

Het kost euro196, maar u maakt wel de droom van menig amateur-zanger waar: een eigen cd. In een professionele studio wordt een arrangement uitwerkt. De begunstigde zingt of speelt naar hartenlust en neemt achteraf zijneigen cd-single in 5 exemplaren mee naar huis. Kleine foutjes worden discreet bijgewerkt. (info: www.superidee.be).

Ook iemand een eigen webstek schenken, kan. Voor euro36 per jaar maakt iedereen zijn persoon plek op het internet (9 pagina’s, 19 foto’s) zonder voorkennis van pro-

grammeertalen. Info: www.centerall.com

Leen Baekelandt, Virginie Draelants en Ludo Hugaerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content