© FOTO'S ISOPIX

Tartaar van wijting, komkommer, groene papaja en kruiden

(Voor 4 personen)

Een halve komkommer, 1 groene papaja, 1 busseltje bieslook, 4 takjes platte peterselie, 600 g wijtingfilets zonder vel en graten, het sap van 1 limoen, 3 eetlepels olijfolie, 10 cl kokosmelk, zout, peper van de molen.

1 Was de komkommer, droog af, snij in de lengte door, verwijder de pitjes en snij in heel kleine blokjes.

2 Schil de papaja, verwijder de pitjes en snij eveneens in kleine blokjes.

3 Was de platte peterselie en de helft van de bieslook, dep droog en snipper fijn.

4 Leg de wijtingfilets op een plank en snij ze met een mes tot tartaar. Doe in een kom, samen met de blokjes komkommer, de blokjes papaja en de fijngesnipperde kruiden.

5 Meng met het limoensap, de olie en de kokosmelk. Breng op smaak met peper en zout.

6 Giet deze saus over de vistartaar en roer goed om. Zet een half uur in de koelkast.

7 Plaats een ronde serveerring op het bord, vul op met de tartaar en druk lichtjes aan. Haal de ring voorzichtig weg, werk af met wat takjes bieslook. Dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content