© Stockfood/Isopix

Tabouleh met dorade

4 personen ? 50 minuten

? 600 g doradefilets ? 250 g bulgur ? 250 g tomaten ? 2 lente-uitjes ? 2 takjes peterselie ? 1 takje munt ? 2 el citroensap ? 1 chilipepertje ? 600 ml groentebouillon ? 2 el wittewijnazijn ? boter ? olijfolie ? peper en zout

Voor de dip ? 100 g yoghurt ? 2 el citroensap ? 1 kl baharat* ? zout

1. Spoel de bulgur en kook 5 minuten in de bouillon. Haal van het vuur, dek af en laat nog 10 minuten verder garen.

2. Meng citroensap, azijn, olie en wat peper en zout in een kom. Snij de tomaten in blokjes en de lente-uitjes in ringen. Hak de verse kruiden fijn (maar niet de chili). Meng de dressing samen met de groenten en de bulgur in een kom. Kruid, bedek en laat trekken.

3. Meng de dipingrediënten. Spoel de vis, dep droog en kruid. Bak drie minuten in een pan met 2 el olie. Hak de chili, voeg toe samen met 40 g boter. Laat kort bakken, lepel het over de vis en laat nog 3 minuten garen.

4. Serveer en werk af met de dip.

*Baharat is een kruidenmix met o.a. paprika, koriander, komijn, en kardemom. Te vinden in de kruiden- of Midden-Oostenafdeling van de supermarkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content