(Voor 4 personen)
...

(Voor 4 personen)1 grote rode ui, 1 teentje roze look, 1 busseltje daslook (bladeren en stengels), 2 eetlepels olijfolie, zout, peper, 200 g room, boter voor de vormpjes, 250 g kruimeldeeg.1 Pel de ui en het teentje look en snipper ze heel fijn. Hak de bussel daslook fijn.2 Warm de olie in een kookpot en fruit er de ui, de look en de gehakte daslook in. Haal van het vuur wanneer ze klaar zijn.3 Klop de room en de eieren. Voeg de gefruite ui, look en daslook toe, alsook peper en zout en meng alles goed.4 Warm de oven voor op stand 6 (180°C). Boter vier taartvormpjes in. Rol het deeg uit op een werkblad met bloem. Snij vier rondjes uit het deeg zo groot als de vormpjes. Prik er gaatjes in met een vork en leg ze in de vormpjes.5 Giet de bereiding in de taartvormpjes en zet in de oven. Laat 25 minuten bakken. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Serveer met een groene sla.