© FOTO'S ISOPIX

Taart van chocolade en rode biet

(Voor 4 personen)

150g speltbloem ? 100g rietsuiker ? 40g cacaopoeder ? 1 kl bakpoeder ? 3 eieren ? 1 snuifje zout ? 450g vacuüm gekookte rode biet ? 100g fondant- en 150 g bittere chocolade ? 100 ml zonnebloemolie ? 2 el ahornsiroop ? 1 el kokosolie ? 50 ml amandelmelk ? 2 el gedroogde frambozen ? 100g chocoladeschilfers.

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de springvorm met bakpapier.

Meng de bloem, de suiker en de gist. Klop de eieren op met zout. Mix de rode biet. Voeg alles samen en meng.

Smelt de fondantchocolade au bainmarie, voeg olie toe, roer goed om, voeg beetje bij beetje de bloem toe. Vul de bakvorm en zet 45 minuten in de oven. Laat afkoelen in de bakvorm.

Smelt de bittere chocolade au bainmarie. Voeg de ahornsiroop, kokosolie en amandelmelk toe. Laat wat afkoelen. Haal de taart uit de vorm en overgiet met de chocoladesaus.

Stamp de frambozen fijn in de vijzel, strooi de chocoladeschilfers over de taart en daarna het frambozenpoeder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content