© FOTO'S ISOPIX

Taart met uienstengels en spinaziescheute

(Voor 4 personen)

90g boter ? 190 g speltbloem ? zout ? 5 cl koud water ? vijf stengels van verse uien ? drie eetlepels olijfolie ? twee eetlepels zonnebloempitten ? 4 eieren ? 20 cl melk ? 100g jonge spinaziescheuten ? 50g rucola ? 2 eetlepels balsamicoazijn.

Meng stukjes boter met de bloem en het zout in de keukenrobot. Voeg het water toe terwijl de keukenrobot de bloem verder kneedt tot een bol deeg. Zet 30 minuten koel.

Rol het deeg uit op een oppervlak bestrooid met bloem. Leg het deeg vervolgens in een beboterde, rechthoekige bakvorm en prik er gaatjes in. Warm intussen de oven voor op 180°C.

Snij de uienstengels fijn en laat ze vier minuten slinken in een pan met olijfolie, samen met de helft van de zonnebloempitten.

Klop de eieren met de melk en breng op smaak. Verdeel de uienstengels over het deeg en giet er het melk-met-eimengsel over. Zet 35 tot 45 minuten in de oven.

Dien de taart op met een sla van jonge spinaziescheuten en rucola, wat olijfolie, balsamicoazijn en zonnebloempitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content