© FOTO'S ISOPIX

TAART MET COURGETTEEN WORTELROLLETJES (Voor 4 personen)

1 rol bladerdeeg 5 cl crème fleurette (room van rauwe melk) 1 busseltje peterselie 150 g verse geitenkaas 50 g kruidenkaas met look 1 kl mosterd peper en zout 4 kleine courgettes 3 wortelen.

Bedek een rechthoekige vorm met het deeg en zet 20 minuten in de oven op 170°C. Laat afkoelen.

Warm de crème fleurette op tot ze het kookpunt bereikt. Snipper de peterselie fijn, zet wat opzij voor de afwerking. Prak de geitenkaas en de kruidenkaas. Meng er de mosterd en de nog warme crème fleurette doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de kaasroom over de taartbodem en effen met een spatel. Zet één uur in de koelkast.

Schaaf de courgettes en de wortelen tot tagliatelle met een mandoline. Kook de wortelslierten drie minuten in zout kokend water, voeg in de laatste minuut de courgetteslierten toe. Zo zijn de groenteslierten soepel genoeg om ze op te rollen. Rol de groentetagliatelle op en prik ze op de taart. Werk af met peterselie en serveer als aperitiefhapje of voorgerecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content