Subtiel spel van licht en glinsteringen

Zin om er op uw best uit te zien voor de feestdagen? Speel dan met licht! Wij geven u alvast enkele draagbare ideeën voor glinsterende feestmake-up en de nodige professionele tips.

Een perfecte huid

Voor make-up die de hele nacht houdt, brengt u de avond ervoor een zuiverend masker aan of een zachte peeling in combinatie met een hydraterend masker. Spoel uw gezicht daarna niet af maar verwijder het overtollige product. Reinig uw huid de avond zelf met een reinigingsmelk en lotion. Breng vervolgens een antivermoeidheidsserum aan om uw huid te doen stralen en lijntjes weg te werken. Weetje: plaats het product een tijdje in de koelkast voor een liftend en verkwikkend effect. Eindigen doet u met een aangename hydraterende crème met een fijne textuur.

Tip van de expert: “Masseer de hydraterende crème zachtjes in om uw wangen een mooie, roze kleur te geven”, zegt Eduardo Ferreira, art director van Bobbi Brown.

Een egale teint

Een gave teint is zoals een wit doek voor een kunstschilder, alles is mogelijk! Wrijf een beetje foundation (een hazelnoot) tussen uw vingers, breng hem aan op de T-zone en smeer hem uit naar de buitenkant van uw gezicht. Doe nooit foundation op uw hals! Een beetje los poeder om niet de hele avond te glimmen, en u bent klaar! Concealer wordt als laatste aangebracht, vooral op de binnenhoek van het oog, rond de lippen en op de plooien tussen neus en lippen.

Tip van de expert: “’s Avonds houdt een vleugje los poeder de teint helder en fris”, zegt Peter Philips, crea-tief directeur van Chanel Make-up.

Stralende ogen

Om uw make-up zo lang mogelijk te houden, kunt u uw ooglid effen maken met een nude basiskleur die voldoende dekt om rode vlekken te maskeren. Daarna mag u zich uitleven. Zin in een iets originelere tint dan gewoonlijk? Kies dan voor een mono-oogschaduw op het bewegende oog-lid. Dit oogt chiquer en is makkelijker dan twee of drie kleuren. Breng de oogschaduw aan met uw vinger of met een penseel. Trendy kleuren zijn bordeaux, eendengroen, violet en koningsblauw maar u kunt ook opteren voor een smokey effect in zwart en wit. Welke kleur u ook kiest, een streepje donker oogpotlood (zwart of antracietgrijs) vlak boven de bovenste wimpers zal de kleur van de oogschaduw en van de iris beter doen uitkomen. Breng geen oogpotlood onder de onderste wimpers aan om te vermijden dat het in de loop van de avond uitloopt. Tot slot hoeft u alleen nog maar twee lagen zwarte, marineblauwe of purperen mascara aan te brengen. Als u fijne wimpers hebt, breng dan ook een basisverzorging aan om de aangroei te stimuleren.

Tip van de expert: “Maak uw oogschaduw intenser en langer houdbaar door een beetje tonic of water op de textuur te verstuiven”, zegt Nicolas Degennes, creatief directeur van Givenchy Make-up. “Maar vergeet niet om de oogschaduw te drogen met een kleenex.”

Een fluweelzachte mond

Tijdens een diner verdwijnt de make-up op de mond altijd het eerst. Begin met uw lippen een zachte peeling te geven en verwen ze daarna met een royale hoeveelheid goede, hydraterende crème. Verwijder het overtollige product door zachtjes te masseren. Breng eerst een lippenpotlood aan dat bij uw lippenstift past, op het hele oppervlak van uw lippen en vervolgens lippenstift met een penseel. Dep uw lippen met een kleenex, breng de lippenstift nogmaals aan en bepoeder uw lippen. Zo zult u uw basiskleur de hele avond lang kunnen houden. Weetje: Benadruk de cupidoboog met een nude lippenpotlood voor een jeugdige glimlach. Blijf in het kleurenassortiment dat u gewoonlijk draagt en vermijd donkere tinten.

Maan- of bronspoeder

Hul u voor de feestdagen in de kleur van de maan en de zon, zoals de prinses in de sprookjes van Perrault. Uw wens zal niet vervuld worden door een goede fee maar door visagisten die ook wel een trucje of twee kennen. Overdag zijn glitters en regenboogkleuren niet meteen gepast maar ’s avonds, wanneer het kunstlicht en de kaarsen aangestoken worden, raden we u aan om uw make-up af te werken met een lichte glans. Een gouden toets op het uiteinde van uw wimpers en u zult gegarandeerd de hoofdrol spelen in een spel van licht en subtiele glinsteringen! Let op: een doffe of te matte teint doet u er ouder uitzien. Het beste is om met een grote kwast een beetje glanspoeder aan te brengen op uw gezichtscontouren, schouders, armen en decolleté.

Tip van de expert: “Breng deze producten aan op een goed gehydrateerde huid om ze zo lang mogelijk te houden”, zegt Nicolas Degennes.

Virginie Draelants

Partner Content