Streelzacht de winter door

Een hele zomer hebt u uw lichaam gekoesterd. Dat u het nu onder dikke lagen kleding moet verbergen, mag geen reden zijn om het te verwaarlozen. Vergeet de noodzakelijke winterverzorging niet en toon uw huid op de eerste lentedag van haar zachtste kant!

Over één ding zijn alle specialisten het eens: een mooie huid begint bij een grondige reiniging. Met een goede peeling, bijvoorbeeld. Die reinigt de opperhuid, verwijdert de dode huidcellen en bereidt de huid voor op de producten die u daarna aanbrengt. Gebruik de peeling een tot twee keer per week en spoel af met een lauwe of koude douche.Het product inmasseren is niet nodig. De microbolletjes doen hun werk zo ook wel.

Onze keuze: 3 De Gel Exfoliant uit de Caresse-lijn van Lancôme bevat glycerine en een complex van plantaardige oliën en remt zo de deshydratatie af (euro 30,49).

3 Soin Gommage Linéance is een douchegel die reinigt en tonifieert (euro 7,82-foto 5).

Tip: Voor uw borsten en decolleté gebruikt u beter een gelaatspeeling. Die is zachter.

Water doet leven

In combinatie met agressieve omgevingsfactoren, maakt de leeftijd dat de huidcellen minder water vasthouden. De huid schilfert, vervelt, rimpelt en krijgt vlekjes. Ze hydrateren met een crème, een olie of een melk, is noodzakelijk. Houd wel voor ogen dat een droge huid beter gebaat is bij olie of een rijke crème, terwijl een normale of vette huid best tevreden is met een melk.

Onze keuze: 3 Clinique stelt naast Water Therapy ook de crème Whipped Body Cream voor. Voor onmiddellijke hydratatie is er Body Spray ( euro 30 en 28 – foto 8).

3 Bij Clarins kunt u kiezen tussen Relax en Tonic, twee hydraterende balsems op basis van essentiële oliën. Met bijhorende peelings (resp. euro 34 en 36).

3 De lichaamsmelk Rose Tonic van Jeanne Piaubert stimuleert al uw zintuigen. Vooral als u vooraf de exfoliërende Marmelade gebruikt (euro 33/stuk).

3 Blikvanger in de Nymphea-verzorgingslijn van Pevonia Botanica is een heerlijk geparfumeerde droge olie, verrijkt met verstevigende en evenwichtherstellende actieve stoffen (euro 32,50 – foto 2).

Tip: masseer deze producten altijd in, in de richting van het hart. Zo volgt u de natuurlijke richting van de bloedstroom.

Voeding voor de huid

Vanaf 45-50 jaar volstaat hydrateren niet meer. U moet uw huid ook voeden en de eerste tekens van huidveroudering aanpakken met producten die zowel huidverslapping als bruine vlekjes, rimpels en kraaienpootjes bestrijden.

Onze keuze: 3 De Soin Raffermissant Corps van Clarins is een antiverouderingscrème die onder meer karité bevat (euro 50 – foto 3).

3 Advanced Essential Energy van Shiseido bevat zowel traditionele oosterse actieve stoffen als recente ontdekkingen uit de aromacologie en stimuleert zo de vitale lichaamsenergie (euro 49).

3 Hydra-Corps Extrême van Dior is verbazingwekkend licht en heeft een erg hoog knuffelgehalte dankzij de actieve beschermende en voedende bestanddelen (euro 28,16).

3 De laboratoria van Inneov, gespecialiseerd in nutricosmetica, stellen formules voor om het verouderingsproces van binnenuit tegen te gaan: gelcapsules met een hoge concentratie aan lycopeen (provitamine A dat ook in tomaat zit), vitamine C en isoflavonen uit soja. 100 % natuurlijke bestanddelen die in combinatie met antioxidanten een hulpmiddel kunnen zijn om de menopauze door te komen (apotheek: euro 23,90 voor 60 capsules – foto 1).

De benen bloot

Ook uw benen hebben te lijden onder de winter. Verwen ze met een douche, verlicht en masseer met vochtafdrijvende verzorgingsproducten en houd de huid soepel zodat ze niet afschilfert.

Onze keuze: 3 Aromessence Baume Circularome van Decléor geeft uw benen een licht gevoel. De balsem heeft drie kleine broertjes – één om te ontspannen, één met afslankeffect en één om te verstevigen (euro 42,20 per stuk – foto 7).

3 De Gel Fraîcheur Défatigant Nuxe is en blijft een vaste waarde als het over voeten gaat (uit de Spa Tonific-lijn – euro 26).

Tip: masseer benen tot de heupen. Niet alleen uw kuiten hebben verzorging nodig.

Op goede voet

Gun uw voeten één keer per week een peeling met een voetrasp (niet van metaal). Werk daarbij in één richting en doe het vooral wanneer uw voeten droog zijn, dan heeft zo’n behandeling meer effect.

Onze keuze: 3 Bij Yves Rocher is er Lavande Essentielle, een verzorgingslijn op basis van essentiële lavendelolie.

3 Soin Frais, zo heet de voetverzorging van Daniel Jouvance (uit het gamma Océatherapie – euro 8).

3 Scholl brengt al jarenlang herstellende lotions voor droge voeten op de markt, voor prijzen die even zacht zijn als uw voeten na een behandeling.

A Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content