Stralend uzelf dankzij morfo-beauty

Als echte schoonheid binnenin zit, ligt het geheim van een geslaagde look in het harmoniseren van uiterlijk en persoonlijkheid. Morfo-beauty onderzoekt wie u bent en accentueert uw mooiste kantjes.

Het was Alexandra Viragh die het nieuwe concept ontwikkelde. De dynamische jonge brunette die in België al pionierde met feng shui, zette een unieke methode op punt, gebaseerd op de morfo-psychologie. Haar bedoeling: onze schoonheid én de kern van onze persoonlijkheid naar boven halen, door een make-up op basis van onze morfologie. Om te zien of deze nieuwe benadering werkt, vroegen we twee lezeressen, Titane (64) en Claudine (52), deel te nemen aan een workshop met Alexandra Viragh. Die dag begon uiteraard met een analyse van hun trekken en persoonlijkheid.

Titane: Sociaal, spontaan maar terughoudend

“Titane heeft een fijn en ietwat teruggetrokken gezicht, een recht en verticaal profiel, de ogen zijn groot en ontspannen”, analyseert Alexandra Viragh. “Dit wijst op een hoge gevoeligheid en een groot empathisch vermogen. De neusrug is tamelijk breed en de punt is rond, maar tegelijk springt de mond wat naar binnen. Titane is sociaal, spontaan en te vinden voor nieuwe ervaringen, maar toch blijft er terughoudendheid in wat ze zegt en doet. Ze heeft zichzelf onder controle en blijft op afstand. Haar voorhoofd wijst op principes, ze is veeleisend voor zichzelf.

Dit gestructureerde, ietwat rigide aspect verzachten we en haar twijfelende, timide kant zwakken we af door een lichte toets bovenaan het voorhoofd. We laten haar lippen en mond beter uitkomen door een lichte tint op de bovenlip. De kin prononceren we en de jukbeenderen verbreden we door een lichte basiskleur. De neusrug maken we iets smaller. De blik maken we sterker door de punt van de wenkbrauwen omhoog te brengen. Uiteraard kiest Titane een kapsel dat bij haar past: niet te kort, niet te somber, lichtjes gekruld om haar zachtheid en vrouwelijkheid te beklemtonen.”

De raad van Kobie Fossey, die de maquillage van Make Up Forever verzorgt: “Ik raad aan de zones van het gezicht die overeenstemmen met wat we willen zijn, een extra toets te geven: bijvoorbeeld een vlekje licht op het voorhoofd bij iemand die creatief is. Pas wel op bij de keuze van fond de teint. Te bleek geeft een fletse uitstraling en versmalt de trekken. Te donker komt niet overeen met de hals en handen, en maakt het onmogelijk om het gelaat meer uitdrukking te geven.”

Claudine: doorzettingsvermogen, moed en levenskracht

“Claudine heeft een sterk, gestructureerd gezicht met een stevige en duidelijk aanwezige onderkaak, wat wijst op doorzettingsvermogen, moed en levenskracht”, observeert Alexandra Viragh. “De mooi gevormde lippen vallen op: Claudine is tactiel ingesteld, heeft de gave van het voelen (ze is beeldhouwster en keramiste, nvdr). Haar blik is veel minder opvallend. Aan de hoeken buigen haar ogen wat naar omlaag, wat op verdriet of tegenslag wijst. We zullen het geheel wat meer in harmonie brengen: haar sterke karakter, aanwezig in de mond, en het afstandelijke van haar ogen. We doen dat door de onderkant van haar gezicht wat fijner te maken en de jukbeenderen en het voorhoofd sterker, waardoor de wangen en de ogen beklemtoond worden. De mooi gevormde en afgelijnde wenkbrauwen zijn perfect. De blik mag wat intenser en daarvoor gaan we de buitenste ooghoeken wat omhoogbrengen. De onderkant van haar gezicht zwakken we af met wat schaduw op de buitenste hoeken. Zo trekt de bovenkant van het gezicht meer de aandacht. Voor Claudine kiezen we lichte lentekleuren, fris roze zal haar het meest flatteren. Dit geldt overigens voor bijna alle vrouwen van vijftigplus.”

De raad van Kobie Fossey: “Liftende texturen op basis van olie die de oppervlakkige rimpels verbergen en een palet van neutrale en lichte tinten. Poeder aanbrengen is niet altijd makkelijk, maar Poeder HD verzacht de gelaatstrekken.

Met dank aan visagiste Kobie Fossey van Make Up Forever.

Agenda: Op 13, 15 en 16 mei (10-18 uur) vinden in Antwerpen morfo-beautysessies plaats met Alexandra Viragh. Het pakket kost euro 95 voor een morfologische studie van het gelaat, professionele make-up en een voor-nafoto. Op 22 mei is er een workshop van een hele dag. Info: 0472 10 88 11, alexandra.viragh@gmail.com en www.morpho-beauty.com

Virginie Draelants – Foto’s: Jerry De Brie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content