© ISOPIX

Stoofpotje van konijn, witte bonen, spek en kruiden

Het moet niet altijd konijn met bier en pruimen zijn. Ook elders in de wereld is konijn de centrale gast in gerechten. En een prima afwisseling voor wit vlees en kip.

(Voor 4 personen)

300 g kleine witte bonen (haricot coco), 4 jonge uien, 1 teentje look, 1 wortel, peper en zout, 100 g gerookt spek, 2 eetlepels olijfolie, 1 konijn in stukken gesneden, 15 cl droge witte wijn, een kruidentuiltje (tijm, rozemarijn, laurier).

1 Zet de bonen de avond voordien te weken in veel water.

2 Laat de bonen de volgende ochtend uitlekken. Doe ze in een grote stoofpan met drie keer hun volume aan water. Breng aan de kook, zet er een deksel op en laat 30 minuten sudderen.

3 Was de jonge uien en verwijder de stengels. Pel en plet de look. Schil de wortel en snij in schijfjes. Snij het gerookt spek in blokjes.

4 Doe het spek in de stoofpan met de olijfolie. Voeg de stukken konijn, de uien, de look en de wortelschijfjes toe.

5 Laat 10 minuten bakken onder voortdurend roeren. Voeg peper en zout toe. Giet er de witte wijn bij. Voeg de bonen en het kruidentuiltje toe. Zet een deksel op de pan en laat nog 50 minuten verder garen. Roer af en toe om. Dien heel warm op, rechtstreeks uit de stoofpan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content