Voor 4 personen
...

Voor 4 personen500 g gedopte tuinbonen, zout, 600 g kleine schoongemaakte inktvissen, 2 groene uien, 2 teentjes look, 4 takjes peterselie, 1 busseltje kervel, 2 eetlepels olijfolie, peper.1 Laat de bonen vijf minuten koken in een grote hoeveelheid water met zout. Haal ze er met een schuimspaan uit en dompel ze in een kom ijskoud water. Laat uitlekken.2 Snij de tentakels van de inktvissen en snij hun body in plakjes. Pel de ui en de look en hak fijn. Snipper de peterselie en de kervel, hou enkele takjes voor de afwerking.3 Verhit de olie in een stoofpot en laat de ui vijf minuten stoven, zonder te verkleuren. Voeg de look toe en laat nog twee minuten stoven. Voeg de inktvis toe en roerbak hem op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.4 Voeg de gesnipperde kruiden en de bonen toe en verdeel over vier potjes. Werk af met de kruiden en dien op.