Steeds doeltreffender producten

Net als onze huid, vraagt ons haar om een aangepaste verzorging. Hieronder de nieuwigheden die u helpen om de winter met opgeheven hoofd door te komen.

We beginnen met één of tweemaal per week een zachte shampoo, aangepast aan het haartype. Daarna brengen we een conditioner aan die we zeer goed uitspoelen, om af te ronden met een verzorgingsproduct op het afgedroogde haar. Eén of tweemaal per week brengen we ook een voedend en verzorgend masker aan, zoals het Direct Masker Fructis van Garnier.

Gekleurd haar

Ik heb geverfd haar (of mèchen) en zou die kleur graag behouden. Kies anti-UV-producten (bijv. UV Rescue Redken) en een shampoo&conditioner voor gekleurd haar, bijv. Pixelist van Kérastase, aan te brengen in het kapsalon, of Bain Miroir, Chroma Protect en Chroma Reflect om thuis te gebruiken. Ook Dove Color Care concentré kan thuis worden toegepast. Zeer doeltreffend zijn de professionele gamma’s Sheer Blonde, Brilliant Brunette en Radiant Red van John Frieda, te koop in winkelketens.

Ik heb zin om mijn haar te blijven kleuren maar ben bang het te beschadigen. Het is waar dat het haar verven op de duur tot beschadiging kan leiden. Beter is het om de kleuring pas elke drie maand uit te voeren of te kiezen voor een natuurlijke kleuring. Het salon Marianne Gray in Brussel biedt de allerberste plantaardige kleuringen aan, het gamma van EOS. Ook Lawrence Kazan is zeer bekwaam in zachte kleuringen en gepersonaliseerde zorgen.

Schilfertjes

Mijn hoofdhuid jeukt makkelijk. De oorzaken hiervan kunnen schilfertjes zijn of een te droge en gevoelige hoofdhuid. In het eerste geval is het best om eerst dit te behandelen, nadat u er met uw kapper of apotheker over hebt gesproken. De antiroosshampoos geven onmiddellijk resultaat en beperken terugval. In het tweede geval verifieert u of uw shampoo zacht genoeg is (bijv. Kerium van La Roche Posay), en verwent u uw haar een paar keer met een voedend en verzorgend masker op basis van een plantaardige olie als amandel- of olijfolie.

Fijn haar

Ik heb fijn haar, hoe krijg ik het wat dikker? Ondanks de beloftes van de cosmetische verzorging, kunt u van fijn haar nooit dik haar maken. Maar u kunt wel een beetje valsspelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het haar progressief te herpigmenteren met Re-Nature van Swhwartzkopf (e 9,99 en e12,99).

Een trucje: regel uw haardroger op matige warmte, zelfs lauw. Uw haar zal volumineuzer zijn en er is minder risico op beschadiging.

Mijn haar is fijn en plat. Draai dan eens de volgorde van de behandelingen om. Breng eerst een masker aan of een conditioner voor droog haar. Doe dan de shampoo en droog het haar nadat u het hebt ingesmeerd met een verzorging die zorgt voor volume (bijv. Volume Architect TecNiArt van L’Oréal).

Haaruitval

Na de zomer verlies ik mijn haar en ik heb het gevoel dat het wat fijner wordt en minder goed groeit. Het beste is zijn toevlucht te zoeken in orale cosmetica die op efficiënte manier de locale behandelingen zoals bijvoorbeeld in te masseren ampules aanvult. Deze producten zorgen ervoor dat het organisme terug in evenwicht geraakt en ondertussen profiteren daar ook de huid, de nagels en het haar van. Voor een boost van het volume en groei en hernieuwing van het haar: Innéov cappillaire, Oenobiol capillaire (in de apotheek), Physalis (o.a. bij Di).

Eén inname per dag volstaat, liefst ’s morgens. Om een optimaal resultaat te bekomen, rekent u het best drie maanden voor een kuur. Om de haaruitval na de zomer te voorkomen, is het best om niet blootshoofds in de zon te lopen. n

Info: in de apotheek, behalve Aveda 03 226 50 74; Biolage in de salons Matrix; Dove in de grote en middelgrote winkelketens; D. Jouvance 070 22 28 24; Kérastase in de salons van het merk; Lauwrence Kazan 0475 91 93 96; Marianne Gray 02 511 00 01; Nioxin in de kapsalons; Schwartzkopf Prof. in de kapsalons.

Virginie Draelants

Partner Content