Stalen benen, fluweelzachte voeten

U wilt winter en zomer volmaakte benen en voeten? Dan hebt u aangepaste verzorgingsproducten nodig. Laat u verleiden door de nieuwste gels, sprays en crèmes en ... smeer uzelf een fluweelzacht velletje aan!

Info: Lauder en Piaubert in parfumeriezaken – Addax, Cool Feet, Neutrogena, Vogel en Zirconal in de apotheek – D. Jouvance 070 222 824 û Cette 053 85 95 34 – Linéance in warenhuizen – L’Occitane 03 880 60 30 û Scholl 02 725 97 71 û Vitao, Abdijstraat 20, 1050 Brussel, 02 554 08 88.

Mooie benen hebben is één ding. Gezonde benen hebben (en houden!) is een ander paar mouwen. Volgens specialisten klaagt 55 % van de vrouwen ouder dan dertig jaar over ‘zware benen’. Het fenomeen komt op steeds jongere leeftijd voor en vertaalt zich doorgaans in pijn, prikkelingen en een opgeblazen gevoel. Verwaarloost u het pro- bleem, dan loopt u het risico op spataders. De oplossing? Neem op het einde van de dag de tijd om een aangepaste gel of crème aan te brengen en combineer dit telkens met een korte massage.

Het ijseffect

Koude stimuleert de weefsels en doet de bloedvaten samentrekken. De ideale oplossing voor dit probleem. Zware benen zijn immers een symptoom van een abnormale verwijding van de aders en de daaruit volgende slechte bloeddoorstroming naar het hart.

Onze keuze:

Antistress: de Gel défatigant jambes lourdes uit het gamma Body Performance van Estée Lauder verlicht onmiddellijk dankzij het koude-effect (dank u, men-thol!) en de bestanddelen tegen stress en rode vlekken (euro 28,40 – 200 ml û foto 6).

Antivermoeidheid: ontwikkeld in samenwerking met een fleboloog draineert en verlicht de Gel fraîcheur active Océathérapie van Daniel Jouvance vermoeide benen, vooral dankzij de ingrediënten maritieme den en menthol (euro 14 – 125 ml).

Antigewicht: de Amincissant Boost van Linéance zorgt voor een koudegevoel met een versterkende werking gedurende de ganse dag. Perfect om de benen te verlichten en ze opnieuw vorm te geven (euro 15,63 voor 200 ml û foto 3).

En ook: laat u verleiden door voedingssupplementen die uw bloedsomloop verbeteren, zoals de capsules Oenobiol Aquadrainant of de tabletten Toniven of Venoruton.

Goed om te weten: Bewaar een normale crème of gel in de koelkast om een optimaal koude-effect te bereiken. Bij het aanbrengen masseert u het product in vanaf de enkels tot de dijen.

Vochtafdrijvend

Het belangrijkste doel van specifieke vochtafdrijvende verzorgingen is de bloedsomloop naar het hart stimuleren.

Onze keuze:

Lekker: verwen uzelf overdag met de Infusion jambes légères Nutricéane van Daniel Jouvance, samengesteld uit vier natuurlijke bestanddelen die geroemd worden om hun vochtafdrijvende werking: bruine alge, rode druif, wijndraf en steeltjes van kers (euro 9,90 voor 20 zakjes).

Natuurlijk: het weldadige, natuurlijke extract van paardenkastanje in Aesculaforce van Alfred Vogel zorgt voor lichte benen. Beschikbaar in druppels en tabletten (euro 8,25 voor 50 ml of euro 7,75 voor 80 tabletten).

En ook: volmaakte benen, we dromen er allemaal van! Gebruik Nycelegs van Cette, een spray die een getinte sluier op de huid achterlaat, alsof het een kous was. Houd de verstuiver 20 cm van uw been, druk en klaar is Kees (ongeveer euro 24 û foto 2)

Goed om te weten: de belangrijkste bloeds-omloopbevorderende planten zijn de paardenkastanje, jojoba, rode druif, ginkgo, druivenpit, meidoorn, sinaasappel en muisdoorn.

Mooie voetjes

Veelal besteden we alleen aandacht aan onze voeten als we ’s avonds onze schoenen uitschoppen. Toch dragen ze ons de hele dag. Ze verdienen dus op tijd en stond een intensieve verwenbeurt. Hieronder geven we enkele producten die zowel aangenaam als doeltreffend zijn.

Onze keuze:

Gepoederd: in het gamma Aromachologie van Occitane bestaat de Soin poudré voor voeten uit een gelcrème overladen met essentiële oliën die zorgen voor een perfecte afwerking van de huid. Dit product heeft een zuiverende werking en beschermt tegen schimmelinfecties (euro 15 û foto 4).

In duo: gommeren, hydrateren! Dat is het programma Superfeet van Jeanne Piaubert, met een enzymatische Gommageen en een voedende zalf met functionele bestanddelen (euro 44 voor 2 x 50 ml).

Driedubbel: Hydrafeet kératorégulatrice van Addax is een totaalverzorging voor eelt. Driemaal effect met één product: hydratatie, stimulatie en regulatie (euro9,95 û foto 7).

En ook: inzake verzorgingen voor benen en voeten is Scholl (foto 5) een certitude. Dit honderd jaar oude merk vernieuwt zijn gamma voortdurend en blijft zoeken naar de beste verzorging voor onze voeten, de behandeling van kloven of wratten, ingegroeide nagels, eeltplekken en schimmel-aandoeningen.

Goed om te weten: profiteer van het aanbrengen van uw voetverzorging om uw voetzolen te masseren, van hiel naar teen. Dat stimuleert de bloedsomloop. n

Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content