© FOTO'S ISOPIX

Spiesjes van kalfssaltimbocca en mozzarella (4 personen)

2 courgettes ? 1 aubergine ? 1 rode paprika ? 1 ui ? 5cl olijfolie ? 2 koffielepels provençaalse kruiden ? zout ? peper ? 16 bolletjes mozzarella ? 4 dunne kalfslapjes ? 4 takjes salie ? 16 rode en gele kerstomaten.

Was de courgettes, de aubergine en de paprika. Snij in kleine blokjes. Snipper de ui.

Warm de olijfolie in een pan en voeg de groenten toe. Breng op smaak met peper, zout en provençaalse kruiden en laat anderhalf uur sudderen op een zacht vuur.

Doe de mozzarellabolletjes in een slakom, voeg olijfolie toe, breng op smaak met peper, zout en kruiden. Roer om en zet opzij.

Snij elk kalfslapje in 4 repen, breng op smaak met peper en zout, leg een blaadje salie en een kerstomaat op elk reepje en rol op.

Prik afwisselend een kalfsrolletje en een mozzarellabolletje op een houten spiesje. Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg er de spiesjes op. Giet er wat marinade van de mozzarellabereiding over.

Warm de oven voor op 6/7 (200°). Laat de spiesjes 10 minuten bakken. Draai geregeld om. Dien de spiesjes op met de ratatouille.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content