© getty images

Smartphone, drug van de 21ste eeuw?

Jullie reacties op ons dossier van vorige maand.

ZWARTE DOOS

Omdat onze kleinkinderen altijd met hun neus op hun schermpje zaten als ze bij ons op bezoek waren, hebben wij er iets op gevonden. We zetten een ‘zwarte doos’ in de living. Daar moeten ze hun smartphone instoppen, op vliegtuigstand. Ze mogen er niet aankomen tijdens het eten. Ze balen dan een beetje, maar dat gaat wel over. En zo hebben we leuke, ‘echte’ gesprekken aan tafel, in plaats van de verstrooide mmmmh’s.

Yolande Thomas

VERPLICHTE DRUG

Toen mijn smartphone stuk ging heb ik een gsm gekocht waarmee je enkel kan bellen en sms’en. Ik heb dat maar een paar weken vol- gehouden, want om online aan je gegevens te kunnen heb je een pc (die ik niet heb) of een smartphone nodig. Ik kon niet op itsme, kon geen bankgegevens raadplegen, mijn familie communiceert uitsluitend via WhatsApp, mijn supermarktkaart werkt enkel via een app. Kortom, ik moest wel weer een smartphone kopen.

André Ackaert

LAAT KINDEREN BUITEN SPELEN!

Toen ik klein was, speelde ik voortdurend buiten met de vriendjes uit de buurt. Er gold maar één regel: terug zijn voor het eten. Nu wordt er geklaagd dat kinderen constant met hun smartphone bezig zijn, maar ze mogen niet meer buiten! En dat op een leeftijd dat kinderen vooral tijd willen doorbrengen met hun vrienden. Nu communiceren ze natuurlijk wel met vrienden op sociale media. Ik weet niet of het buiten gevaarlijker is dan vroeger, maar wat ik wel weet is dat vriendschappen tijdens je kindertijd belangrijk zijn. Ik zou zeggen: laat kinderen meer buiten spelen, dan zullen ze hun schermpjes wel laten liggen. Zo eenvoudig is het.

J-M Laffort

Commentaar? Een suggestie? Informatie die je met andere lezers wil delen? Deze pagina’s zijn er voor jou. Aarzel dus niet om ons te contacteren via redactie@plusmagazine.be of per brief aan Plus Magazine, Raketstraat 50, 1130 Brussel. Je brief kan worden ingekort. En op jouw vraag, vermelden we enkel je initialen.

Smartphone, drug van de 21ste eeuw?
© getty images

Capaciteitstarief

Je energiefactuur drukken door pieken in je verbruik te vermijden, daar draait het capaciteitstarief om. Maar hoe moet dat als je als tweeverdieners een huishouden moet runnen tussen pakweg 18 en 23 uur? Moeten we alle toestellen, inclusief de auto, op een timer aansluiten en die zo instellen dat ze nooit samen draaien? Dus ook ’s nachts, terwijl de brandweer dat voor de brandveiligheid liever niet heeft? Al jullie praktische tips zijn meer dan welkom! Vanessa en Gert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content