© ISOPIX

Sint-jakobsnootjes met brandnetelpuree

(Voor 4 personen)

500 g bloemige aardappelen, zout, 2 handvol jonge brandnetelblaadjes, 1 eetlepel pijnboompitten, 8 eetlepels olijfolie, citroensap, peper van de molen, 1 sjalot, 150 ml groentebouillon, 100 ml vloeibare room, versgeraspte muskaatnoot, 8 sint-jakobsnootjes, 1 kleine tomaat, 1 teentje look, 1/2 rood pepertje.

1 Was de aardappelen, snij ze in blokjes en laat 15 tot 20 minuten koken in zout water.

2 Was de brandnetelblaadjes, dep ze droog en hak fijn.

3 Rooster de pijnboompitten in een pan, zonder vet. Laat afkoelen en stamp ze samen met de brandnetelblaadjes tot pesto in een vijzel. Voeg 4 eetlepels olie toe en wat citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

4 Pel de sjalot en hak fijn. Verhit één eetlepel olie in een kookpot en laat de sjalot zachtjes kleuren. Giet er de bouillon en de room bij en breng aan de kook. Laat de aardappelen uitlekken en voeg ze toe. Pureer met een pureestamper. Voeg zout en een snuifje muskaatnoot toe. Meng er de brandnetelpesto onder en hou warm.

5 Spoel de sint-jakobsnootjes, dep ze droog en maak er een paar inkepingen in.

6 Dompel de tomaat in kokend water, pel ze en verwijder de pitjes. Snij het vlees in kleine blokjes. Pel het teentje look en snij het in twee. Was het pepertje en snij het in dunne ringetjes. Verhit de rest van de olie in een pan, laat er de look in kleuren, samen met de peperringetjes, voeg de sint-jakobsnootjes toe en bak één minuut aan elke kant.

7 Verdeel de brandnetelpuree over 4 kommetjes, leg er de sintjakobsnootjes op en werk af met de blokjes tomaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content