Scrubben om af te slanken

Vermageren tegen elke prijs? Neen! Evenwicht? Ja! Als u deze zomer met strakke armen en benen wilt pronken, bereid uw lichaam dan nu al voor. Een routine die niet onaangenaam hoeft te zijn.

Vergis u niet, de bedoeling is niet om tegen elke prijs te vermageren! We zijn nu eenmaal niet allemaal gemaakt om superslank te zijn. Bovendien zijn rondingen opnieuw in. Neen, de bedoeling is om op ons gezonde gewicht te blijven – ons gewicht te behouden zonder onszelf beperkingen te moeten opleggen, normaal te eten en te bewegen – maar ook om de aanblik van onze huid te verbeteren en eventueel overtollig vocht af te drijven.

1. Een onontbeerlijke peeling

Zelfs de beste crèmes zullen niet baten wanneer u ze aanbrengt op een huid vol dode cellen. Voer twee tot drie keer per week onder de douche of in bad een peeling uit om de dode huidcellen te verwijderen en de opperhuid te verkwikken. Door het product op het lichaam te masseren, worden de weefsels ontstopt en zal het huidoppervlak gladder zijn en dus beter ontvankelijk voor verzorgende crèmes. Het is een eenvoudige manier om het effect te maximaliseren. Douche Gommante van L’Occitane, Gommage Lissant Revitalisant van Chanel en Softening Butter Salt van Ahava doen dit werk voor u.

Tip: Het heeft geen zin om te wrijven tot uw huid rood wordt. Laat de korrels hun werk maar doen. In plaats van uw hand kunt u ook een tulen bloem of een hamamhandschoen gebruiken om uw huid te peelen.

2. Missie gladde huid

Naarmate we ouder worden, begint onze huid rimpels te vertonen. Het collageen in de huid neemt immers met 1% af tussen 20 en 70 jaar. Dit collageen vormt een soort van matras op de huid. Minder collageen betekent minder soepelheid. Ook de hydratatie, de stevigheid en de elasticiteit van de huidweefsels hangen hiervan af. Het is dus belangrijk om uw huid haar dagelijkse portie collageen te geven. Tegenwoordig vindt u dit ingrediënt niet alleen terug in gezichtscrèmes maar ook steeds vaker in lichaamsproducten. De duurste van die producten worden plaatselijk en in een kleine hoeveelheid aangebracht. Zo gaat het potje langer mee. Zoals Sisleÿa Anti-Aging Concentrate Firming Body Care van Sisley voor steviger onderarmen, décolleté, buik en billen.

Heeft u niet veel tijd, dan kiest u beter voor een all-in formule, zoals Crème Lissante Jeunesse et Fermeté Body Excellence van Chanel of het vijf- in-één Svelte Body Desire van Dior en Firm Corrector van Biotherm dat zijn belangrijkste ingrediënt – de macroalg L. ochroleuca – uit de Bretoense zee haalt. Gebruik dit product in combinatie met de spray Eau Océane met heilzame negatieve ionen (euro 44,50 voor 100 ml).

Weetje: ’s Nachts verliest onze huid tot vier keer meer vocht dan overdag. Vergeet dus niet om voor het slapengaan te drinken en uw lichaam en gezicht te verzorgen.

3. Buik en taille

Na de leeftijd van 50 jaar verandert het lichaam. En hoewel het gewicht stabiel blijft, worden de taille en de buik een beetje dikker. Veel vrouwen vinden dit een belangrijker ouderdomsteken dan enkele rimpels in het gezicht. Toch is het niet zo eenvoudig om op die plaats af te slanken. Het beste is om taille, heupen en buik dagelijks in te masseren met een specifieke gel-crème. Doe dit met cirkelvormige bewegingen en volg de richting van de wijzers van de klok om de organen te stimuleren. Breng het product niet alleen ’s morgens aan – door overdag te bewegen zullen de actieve bestanddelen nog efficiënter inwerken – maar ook ’s avonds omdat ’s nachts de bloedsomloop sterker is, wat het metabolisme een boost geeft en de werking van de afslankende actieve bestanddelen vergroot. We zijn soms te lui om ons te masseren en dat is jammer, want door de weefsels te stimuleren, wordt de onderhuidse ophoping van vet tegengegaan, de opperhuid getonifieerd en de vochtafdrijving bevorderd. Voorbeelden zijn Soin Remodelant Ventre-taille van Clarins en Amincissant Ménopause van Somatoline.

Weetje: Om de taille slanker en gespierder te maken draait u ’s morgens en ’s avonds uw bovenlichaam in twee reeksen van 20 tot 30. Houd uw schouders recht en spreid uw benen op één lijn met uw bekken.

4. Ontstoppen

Naast gevestigde cellulitis door vetophoping (die pijn doet wanneer u erin knijpt) bestaat er ook zachte cellulitis door vochtophoping. Het hobbelige effect op de huid wordt veroorzaakt door opstopping in de weefsels. Een rolmassage helpt om de weefsels te verkleinen en het vocht af te drijven. Olie is daarvoor het meest geschikt omwille van de concentratie van plantaardige actieve bestanddelen (etherische oliën) en de glijdende textuur die masseren makkelijker maakt. Huile Hydratante Fermeté Q10 Plus van Nivea heeft een zacht prijsje en een droge textuur. Bij de lichaamssprays kiezen we voor Eau des Bienfaits van Roger & Gallet.

Weetje: Masseer altijd in de richting van uw hart (lymfedrainage), van de enkels naar de taille, van de polsen naar de schouders en opwaartse bewegingen op het bovenlichaam. Info: in de parfumerie, behalve Ahava: in schoonheidssalons, tel. 016 65 90 82 en www.ahava.be Nuxe, Roger & Gallet en Somatoline Cosmetic: in de apotheek L’Occitane: tel. 03 880 60 30 en www.loccitane.be

Virginie Draelants

Partner Content