© ISOPIX

Scampispiesjes met meloen en AArdbeiensalsa

(Voor 4 personen)

Voor de salsa. 250 g aardbeien ? 1 groene paprika ? 1 sjalot ? 1 handvol basilicum ? 2 el citroensap ? 1 el olijfolie ? 1 mespunt suiker ? peper en zout.

Voor de brochette. 450 g scampi’s, gepeld, met staartje ? 250 g groene meloen ? 250 g cavaillon ? 10 g gember ? 3 el olijfolie ? 1/2 kl tijm ? 1/2 kl rozemarijn ? 1 mespunt lavendel.

? Was de aardbeien, dep droog en snij in stukjes. Was de paprika en snij in kleine stukjes. Hak de sjalot fijn. Was de basilicum, dep droog en hak de blaadjes fijn.

? Meng de aardbeien, paprika, sjalot, basilicum, citroensap en olie in een kom. Breng op smaak met suiker, zout en peper. Zet opzij.

? Spoel de scampi’s, dep droog. Maak meloenbolletjes met een parisienneboor. Rijg de scampi’s en de meloenbolletjes afwisselend op spiesjes.

? Schil en rap de gember. Meng de olie met gember, tijm, rozemarijn en lavendel. Bestrijk er de brochettes mee en grill 2 tot 3 minuten aan elke kant.

? Verdeel de salsa over kleine kommetjes en leg er een spiesje op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content