© StockFood

Scampibrochette met courgette, mango en Thaïse asperges

(Voor 4 personen)

400 g scampi’s, gepeld, met staartje ? 2 teentjes look ? 1/2 kl zout ? 6 el olijfolie ? 2 kl kerrie ? 1 mespunt komijn ? 1 mespunt cayennepeper ? 1 scheutje limoensap ? 1 jonge courgette ? 1/2 mango ? 500 g Thaïse asperges.

? Spoel de scampi’s en dep ze droog. Pel de teentjes look en stamp fijn in een vijzel.

? Meng in een schaal de look, vier eetlepels olie, kerrie, komijn, cayennepeper en wat limoensap. Voeg de scampi’s toe en laat een half uurtje marineren.

? Was de courgette en snij ze met een mandoline in de lengte in lange slierten. Schil de mango en snij het vlees in blokjes. Was de asperges en verwijder de uiteinden.

? Vouw de courgetteslierten op tot pakjes en rijg ze aan een brochettestokje, afgewisseld met een scampi en een mangoblokje. Laat 8 minuten bakken op een hete grill, draai geregeld om.

? Warm de rest van de olie in een pan en wok de asperges 5 tot 8 minuten. Voeg wat zout en een scheutje limoensap toe.

? Schik de asperges op de borden en leg er de brochette op. Werk af met een schijfje limoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content