© ISOPIX

Scampi’s met radicchio en gorgonzolasaus

(Voor 4 personen)

2 kroppen radicchio ? 4 el olijfolie ? 1 kl bruine rietsuiker ? 4 el balsamicoazijn ? zout en peper van de molen ? 1 sjalot ? 1 teentje look ? 16 grote scampi’s, gepeld, met staartje ? 100 cl witte wijn ? 20 cl visfond ? 5 cl vloeibare room ? 75 g gorgonzola ? 1 kl citroensap ? peterselie.

? Snij de radicchio doormidden en verwijder de harde stukken. Was de bladeren, dep droog en snij ze vervolgens in repen. Warm 2 eetlepels olijfolie in een pan en stoof er de radicchio in. Strooi er wat suiker over, laat lichtjes karameliseren en deglaceer met de balsamico. Laat lichtjes inkoken, voeg peper en zout toe. Haal van het vuur.

? Pel de sjalot en de look en hak fijn. Spoel de scampi’s, dep droog en bak 3 tot 4 minuten in twee eetlepels olijfolie. Haal de scampi’s uit de pan en doe er de sjalot en de look in. Laat fruiten, zonder te bruinen. Deglaceer met witte wijn, fond en room. Laat 2 tot 3 minuten verder garen op een zacht vuur.

? Verkruimel de kaas en voeg hem aan het gerecht toe. Roer goed om, voeg wat citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.

? Doe de scampi’s weer bij de saus om ze op te warmen. Verdeel de radicchio over vier borden, dresseer op elk bord vier garnalen, giet er wat saus rond, werk af met peterselie en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content