© Stockfood/Isopix

Salade met paprika, chorizo en pistou

4 personen ? 50 minuten

? 2 chorizo’s ? 2 rode paprika’s ? 500 g groene asperges ? oe rode ui ? 2 teentjes knoflook ? oe bosje bladpeterselie ? 1 bosje oregano ? 50 g rucola ? 8 sneden brood ? 2 el azijn ? olijfolie ? peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de paprika’s in vier, verwijder de zaadjes, schik op een beklede bakplaat en bak 20 tot 30 minuten. Laat afkoelen, pel de paprika’s en snij ze in stukken.

2. Toast het brood. Rits de peterselie en oregano van de takjes en pel de look. Mix met peper, zout en olie tot pistou.

3. Pel de ui en snij hem flinterdun. Snij de chorizo’s in dikke schuine plakken. Gril aan beide kanten in een pan. Verwijder het taaie deel van de asperges, blancheer 5 minuten, giet af en gril ze in dezelfde pan met wat olie.

4. Schik alles op de borden en besprenkel met azijn en pistou.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content