© ISOPIX

Salade met lam

4 personen ? 50 minuten

? 450 g lamshaasje ? 150 g bloemkoolroosjes ? 1 rode paprika ? 225 g boerenkool ? 1 rode ui ? 2 el room ? 200 g granen, zoals quinoa of couscous ? 1 kl mosterd ? olijfolie ? peper en zout.

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Snij de paprika in blokjes, de kool in repen en de ui in maantjes.

3. Rooster de granen kort in een pan, tot ze geuren. Voeg 600 ml zout water toe en kook gaar. Voeg de kool toe en dek af.

4. Rooster de groenten met peper, zout en olijfolie 25 minuten in de oven.

5. Wrijf het vlees in met olie, kruid met peper en zout, schroei aan beide kanten dicht en zet 15 minuten mee in de oven.

6. Laat het vlees rusten onder folie en snij in plakjes.

7. Meng room en mosterd door de jus en serveer bij het vlees.

Liever veggie? Bak er halloumi bij in plaats van lam.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content