© FOTO'S ISOPIX

Rozemarijnspiesjes met abrikoos (4 personen)

60g hazelnoten ? 8 lange takjes rozemarijn ? 4 rijpe abrikozen ? 2 eetlepels rozemarijnhoning.

Verhit een pan zonder vetstof. Rooster de hazelnoten drie minuten terwijl je ze voortdurend opschudt. Hak de geroosterde hazelnoten op een plank fijn. Zet opzij.

Was de takjes rozemarijn en dep ze droog. Was ook de abrikozen en dep ze droog. Halveer ze en verwijder de steen.

Prik de halve abrikozen op de takjes rozemarijn.

Warm de honing op in een grote antikleefpan. Leg de spiesjes in de pan, met de holle kant van de abrikoos naar onder. Bak drie minuten op een matig vuur, terwijl je de abrikozen overgiet met de honing. Draai de spiesjes om en laat nog één minuut bakken.

Leg de spiesjes in een schaal, strooi er de gehakte hazelnoten over en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content