© Stockfood/Isopix

Romige soep met selderijkrokantjes

4 personen ? 50 minuten

? 600 g knolselder ? 150 g pastinaak ? 150 g peterseliewortel ? 2 uien ? 2 el boter ? 200 g room ? 150 ml droge witte wijn ? 1 l groentebouillon ? nootmuskaat ? plantaardige frituurolie ? peper en zout

1. Pel de uien en snipper ze fijn. Schil de knolselder, snij 100 g in fijne julienne. Schil de andere groenten en snij de rest van de selderij in stukken.

2. Stoof alles, behalve de julienne, vijf minuten in een pan met boter. Kruid met peper en zout, blus met witte wijn, laat even verdampen, giet er bouillon bij en laat 25 minuten sudderen op een zacht vuur.

3. Frituur de selderij-julienne vier minuten in hete olie, laat uitlekken op keukenpapier. Doe de room in de soep en mix fijn. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Werk af met de selderijkrokantjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content