© Stockfood/Isopix

Romige citroenkip met boontjes

4 personen ? 45 minuten

? 2 kipfilets ? oe prei, in ringen ? 225 g boontjes ? 300 g krieltjes, voorgekookt, in plakjes ? 1 el peterselie, gehakt ? 1 citroen, in schijfjes ? 175 ml room ? 3 el bloem ? 12 cl witte wijn ? 2 el kappertjes ? boter ? olijfolie ? peper en zout

1. Snij de filets in grote stukken, wentel ze door de bloem, kruid met peper en zout en roerbak goudbruin in een braadpan met boter en olie.

2. Haal uit de pan en dek af. Zet het vuur lager en stoof de prei in de pan met wat zout en boter.

3. Voeg de krieltjes toe en laat vijf minuten garen. Blus met wijn, breng aan de kook en voeg de room, de kip, de citroen en de boontjes toe, dek af en laat nog drie minuten garen. Kruid met peper en zout en werk af met kappertjes en peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content