© FOTO'S ISOPIX

Rodebietbagels met zwarte sesam

(Voor 4 personen)

100 ml sap van rode biet ? 15 g gist ? 1/2 kl cassonade ? 250g speltbloem ? 1 el lijnzaad ? 2 kl natriumbicarbonaat ? 1 el honing ? 1 el sesam ? 150g verse kaas ? 100g cottage cheese ? olijfolie ? citroenschilletjes ? 1/2 kl Provençaalse kruiden ? zout ? peper ? 1/2 rode sla ? 2 avocado’s ? 4 hardgekookte eieren ? 1 groene paprika ? 1 handvol rode sakura cress.

Laat het sap van rode biet tot de helft inkoken en afkoelen. Los de gist en de cassonade op in 100 ml lauw water. Meng de bloem en het lijnzaad in de kom van de kneedmachine, maak een kuiltje, giet er de gist in en laat 10 minuten rusten. Start met kneden en voeg beetje bij beetje het bietensap toe. Dek af en laat 45 minuten rijzen.

Verdeel het deeg in vier bollen, druk ze lichtjes plat, maak er een gat van 3 tot 5 cm in, dek af en laat nog 10 minuten rijzen.

Breng 2 liter water aan de kook. Voeg bicarbonaat en honing toe en laat zacht sudderen. Leg er de bagels in, 1 minuut aan elke zijde, en laat ze daarna uitlekken.

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bagels op een ovenplaat met bakpapier, bestrooi met sesamzaad en zet 20-25 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen op een rooster.

Meng de verse kaas en de cottage cheese met olijfolie, citroenschilletjes, de kruiden, peper en zout. Snij de avocado’s en de eieren in plakjes, en de paprika en de rode sla in reepjes.

Snij de bagels door, smeer op beide helften kaas. Beleg de onderste helft met avocado, rode sla, ei, paprika en sakura cress, leg er de bovenste op en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content