© STOCKFOOD/ISOPIX

Risotto

4 personen ? 70 minuten

? 4 aardperen, geraspt ? 300 g champignons, gelijke stukken ? 2 sjalotten, gesnipperd ? 2 teentjes knoflook, geperst ? 2 el tijm ? 75 ml room ? 80 g parmezaan ? 4 eieren ? 175 g risottorijst ? 200 ml witte wijn ? 1,5 l hete bouillon ? 2 el azijn ? olijfolie ? boter ? peper en zout

1. Roerbak de sjalot, knoflook en rijst glazig. Blus met wijn en laat sudderen tot deze is verdampt.

2. Voeg een pollepel bouillon toe en roer tot die is opgenomen. Herhaal tot de rijst gaar is. Voeg de aardpeer halverwege toe. Voeg room, peper en zout toe. Dek af en hou warm.

3. Bak de champignons goudbruin in olie en boter. Pocheer de eieren drie minuten in kokend water met azijn en laat uitlekken. Werk af met de eieren, champignons, tijm en parmezaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content