© FOTO'S ISOPIX

Rijstsla met ananas en gamba’s

(Voor 4 personen)

8 rauwe gamba’s, 50 g rijst, een halve ananas, 2 jonge takjes selder, 1 nieuwe ui, 2 takjes munt, een halve citroen, olijfolie, zout, peper van de molen.

1 Verwijder eerst de koppen van de gamba’s en pel ze. Leg ze in het stoommandje en laat 6 tot 8 minuten stomen. Laat afkoelen.

2 Kook de rijst in gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen. Doe de rijst in een slakom.

3 Schil de ananas en snij in stukjes. Snij ook de gamba’s in stukjes. Doe de ananas en de gamba’s bij de rijst in de slakom.

4 Snij de takjes selder fijn en ook de ui. Haal de blaadjes van de takjes munt en snipper fijn. Voeg alles bij de rijst.

5 Pers de citroen, voeg twee eetlepels olijfolie toe, breng op smaak met peper en zout, en giet de saus over de sla. Meng en verdeel alles over de kommetjes. Dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content