© FOTO'S ISOPIX

Rijst met kalkoen, ananas en spinazie

(Voor 4 personen)

4 kalkoenmedaillons, 75 g basmatirijst, 200 g spinaziescheuten, 1 tomaat, een halve ananas, 2 lente-uitjes, 1 stukje verse gember, 1 limoen, druivenpitolie, 1 koffielepel sesamolie.

1 Verhit twee eetlepels olie in een pan en bak de kalkoenmedaillons goudbruin, laat daarna 10 minuten bakken op een laag vuur. Voeg zout en peper toe, zet aan de kant.

2 Kook de rijst in gezouten water, de tijd die aangegeven is op de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen. Zet opzij.

3 Was de spinaziescheuten en dep ze droog, snij de tomaat en de ananas in stukjes.

4 Snipper de uitjes en hak de gember zeer fijn.

5 Pers de limoen. Meng het sap met twee eetlepels druivenpitolie, de sesamolie, de gember, peper en zout.

6 Verdeel de stukjes ananas, de kalkoenmedaillons, de spinaziescheuten, de rijst, de stukjes tomaat en de gesnipperde uitjes over de borden. Overgiet met wat gembersaus en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content