© StockFood / The Picture Pantry

Rabarbergalette

2 stuks ? 1.30 uur

Voor het deeg ? 300 g bloem ? 75 g boekweitmeel ? 180 g boter, blokjes ? 60 g suiker ? 1 + 1 ei ? zout

Voor de vulling ? 400 g rabarber, in reepjes ? 1 el maïzena ? oe citroen, zeste en sap ? 1 el vanillesuiker ? 2 el suiker ? 1 el poedersuiker

1. Kneed alle ingrediënten voor het deeg (slechts 1 ei). Voeg indien nodig meer water of bloem toe. Wikkel in een doek en zet 30 minuten koel.

2. Meng de rabarber en alle andere ingrediënten voor de vulling.

3. Verwarm de oven op 180°C. Halveer het deeg, rol tot cirkels (25 cm diameter) en leg op beklede bakplaten. Beleg met de vulling tot 3 cm van de rand en vouw er de randen over. Kluts het tweede ei met 1 kl water, besmeer er de randen mee en bestrooi met poedersuiker. Bak 30 minuten. Laat afkoelen en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content