© isopix

Quiche met spek en spinazie

4 personen – 15 minuten + 50 minuten

? 200 g spekblokjes ? 500 g bladspinazie ? 1 ui ? 2 teentjes knoflook ? 100 g geraspte cheddar ? 6 eieren ? 100 ml room ? 200 g zure room ? 2 el boter ? 1 quichedeeg ? nootmuskaat ? peper en zout

1. Smeer een quichevorm in met boter en bekleed met deeg. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Pel en snipper de ui en knoflook. Smelt de boter in een pan, laat de knoflook, ui en het spek bruinen. Zet de pan van het vuur, voeg de spinazie toe en leg alles op het quichedeeg.

3. Meng de cheddar, zure room, room en eieren. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

4. Giet het eiermengsel over het spek en de spinazie en bak 15 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur naar 160°C en laat 35 minuten verder garen.

Tip. Maak van de restjes quichedeeg hartige kaasstengels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content