Prachtige lentekleuren

Met roze, oranje, lavendel, paars, blauw en groen kiest onze make-up dit voorjaar resoluut voor kleur. Een hele verademing na de nude en bruine tinten van afgelopen winter. We hebben er zin in!

Het is niet omdat het moeilijk wordt om te weerstaan aan al die felle make-upkleuren dat u er als een carnavalspop hoeft uit te zien! Twee gouden regels: breng de make-up met mate aan, bijvoorbeeld met uw vingertippen, en combineer nooit meer dan twee tinten tegelijk. Vergeet ook niet dat make-up alleen geslaagd kan zijn met een perfect egale teint...

De teint

Voordat u een foundation aanbrengt, is het belangrijk dat u uw huid (’s morgens en ’s avonds) reinigt en een gepaste verzorgingscrème gebruikt. Houd de rijkste textuur voor ’s avonds. ’s Morgens brengt u beter een vrij vloeibare dagcrème aan die goed in de huid dringt. Als uw dagcrème geen SPF bevat, kunt u opteren voor een foundation met een lichte filter, bijvoorbeeld SPF 8 of 15. Maar door een foundation aan te brengen, is uw huid sowieso al beter beschermd. Bovendien maken foundations zoals Lisse Minute uw teint egaal.

De klassieke foundation is vloeibaar maar het gebruik van een penseel is toch aan te raden. Onze voorkeur gaat uit naar een moussefoundation, zoals Ideal Finish Mousse van Nivea, Dream Mat Gemey van Maybelline, Mineral Mat van Bourjois en Mat’Morphose van L’Oréal. Andere mogelijkheid: een gekleurde dagcrème die voor een geleidelijk bruinend effect zorgt. Nieuwe producten zijn de founda-tiongel Healthy Mix Serum van Bourjois met rode vruchten, Studio Moisture Tint van MAC, Poudre Bronzante van Shiseido (licht, natuurlijk of donker), Photo’Perfection Perfect Vanilla van Givenchy (euro 44) en Weightless Foundation Xperience van Max Factor (100 % natuurlijk – euro 16,99).

Verjongingstip: beperk u tot een toefje van het product: warm op tussen uw vingers, breng aan rond de neusvleugels en op de kin, wrijf lichtjes naar buiten uit, zonder alles te willen bedekken!

De jukbeenderen

Er gaat niets boven een beetje blush om de gelaatstrekken beter te doen uitkomen en de blik pittiger te maken. Maar overdrijf niet en breng blush ook niet aan in de vorm van een cirkel of komma, maar wrijf de kleur met de vingertippen uit op de bovenkant van de wangen met cirkelvormige bewegingen. Onze favorieten: Blush Gelée van Givenchy in een tube met applicator (limited edition – euro 33,50) en Blush Prodige van Clarins (euro 35,50).

De ogen

Laat felle oogschaduw over aan twintigers en kies voor subtielere kleurenpaletten. De elegante tinten van Chanel zijn perfect, vooral Les 4 Ombres Regard Perlé met antracietgroen. Bio: Petal Essence Eye Color Trio van Aveda (euro 24,91). Voor een licht en smoky effect: Crayon Effet Smoky van Bourjois of Crayon Khôl Naturel van Lancôme (euro 17,34). Breng eerst een basis (of oogcrème) op de oogleden aan om de schaduw te fixeren en rode vlekken te camoufleren. L’Ombre Douce Respectissime van La Roche-Posay bestaat uit een fixerende basis en 2 tinten oogschaduw (euro 21,90). Twee lagen mascara en u bent klaar! Zwart kunt u combineren met tussentinten zoals paars, marineblauw, brons en bordeaux... Phenomen’Eyes Brown 2 van Givenchy (euro 29).

Verjongingstip: Maak wenkbrauwen krachtiger met een poeder of potlood. Epileer vooral nooit de bovenkant maar beperk u tot de overtollige haartjes eronder of bij de neuswortel. Lange wenkbrauwen zijn in de mode. Verkort ze zeker niet.

De mond

De glanzende lippenstift is terug. Maar goed ook want hij vult de lippen visueel op. Roze is alomtegenwoordig, gemakkelijk te dragen en minder hard op het gelaat dan rood of bruin. Oranje is voor u als u bruin of ros haar en een mooie teint (mat of sproetjes) hebt. Geef de voorkeur aan verzorgende lippenstiften die makkelijk aan te brengen zijn. Onze favorieten: Rouge Coco Shine van Chanel (euro 29,49), Sweet Kiss Naturel van Bourjois (euro 12,50), Joli Rouge Brillant van Clarins (euro 21), Rouge Eblouissant van Shiseido en French Touch Absolu van Lancôme (3 kleuren – euro 29,95).

De nagels

Nagellak is het nieuwe it-accessoire, vooral op de tenen. De french manicure is out. Tegenwoordig moeten nagels kort en ovaal of met rechte hoeken geknipt zijn. Mooie combinaties zijn natuurlijke handen (roze, koraalrood, beige, perzik, nude) en voeten in antracietkleur (Black Pearl van Chanel of Wild Storm van Estée Lauder) of in grijs, asfaltblauw, paars, zilver of jeansblauw (Gris Montaigne van Dior, So Laque Bleu Asphalte van Bourjois, Lavande of Disco Silver van Lancôme, Here Today Aragon Tomorrow van OPI en Hip Queens Wear Blue Jeans van Catrice).

Verjongingstip: om de nagelgroei te bevorderen, kunt u ze masseren met een hand- of verzorgingscrème, zoals Crème Abricot van Dior. Concentreer u op de basis (matrix) en de zijkanten.

Info: i n de parfumerie, behalve Aveda: www.aveda.be n Bourjois bij Di, Inno, Kruidvat en Ici Paris XL n Catrice en Max Factor bij Kruidvat n La Roche-Posay in de apotheek n MAC: 03 226 33 74 n Nivea, Maybelline, L’Oréal in de supermarkt n OPI: www.opi.com

Virginie Draelants

Partner Content