© FOTO'S ISOPIX

Popcorn met gorgonzola, karamel, roze peper en rucola

(Voor 4 personen)

2 el bruine suiker ? 100 ml balsamicoazijn ? 1 kl boter ? zout ? 2 el plantaardige olie ? 60 g maïs voor popcorn ? 2 handvol rucola ? 1/2 biocitroen ? 2 el olijfolie ? 150 g gorgonzola in blokjes ? 1 kl geplette roze peperbolletjes.

Doe de suiker in een kookpot, laat karamelliseren, blus met de azijn. Laat verder indikken, roer er de boter doorheen, breng op smaak met zout. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Warm de olie in een kookpot, voeg de maïs toe, draai ze wat rond in de pot en wacht tot de maïskorrels barsten. Zet een deksel op de pot en laat verder bakken tot alle maïs open is. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Was de rucola, dep droog. Voeg het citroensap, de olijfolie en wat zout toe en meng.

Dien de popcorn op in een gietijzeren pan, dresseer er de rucola rond. Verdeel de blokjes gorgonzola over de popcorn en bestrooi met de roze peper. Overgiet met karamelsaus en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content