© Stockfood/Isopix

Pompoenhummus

6 personen ? 35 minuten

? 400 g pompoen ? 1 ui ? het sap van 1 citroen ? 250 g kikkererwten (blik) ? 1 kl knoflookpoeder ? 1 kl chilivlokken ? 1 kl komijn ? chilipoeder ? 2 el tahin ? 1 el balsamico ? olijfolie ? peper en zout

1. Laat de kikkererwten uitlekken. Pel de ui en snipper fijn. Meng met de helft van de chilivlokken, komijn, balsamico, drie el olijfolie, peper en zout en laat trekken.

2. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen en snij in blokjes. Meng op een beklede bakplaat met olijfolie, chilipoeder, peper en zout. Bak 15 minuten in de oven.

3. Mix de pompoen glad met tahin, citroensap, knoflookpoeder, peper en zout. Schep in een kom en laat afkoelen in de koelkast.

4. Schep de helft van de kikkererwten op de hummus en serveer er de rest bij. Werk af met chilivlokken en olie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content