Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Kersvers Baron Sidi Larbi Cherkaoui is dit najaar alomtegenwoordig op de culturele agenda. Behalve op zijn eigen voorstelling Nomad, drukte de prijswinnende choreograaf ook zijn stempel op de show Kurios van Cirque du Soleil, de musical Starmania en de nieuwe wereldtour van Madonna.

MENSEN

We vroegen aan een oma en haar kleinzoon uit de Canon van Vlaanderen elk het onderwerp te kiezen dat hen het meest aanspreekt. Alsook een thema dat hen bindt. Dit hebben ze als belangrijk weerhouden. Een verrassende keuze.

SAMENLEVING

Speelde jij ook al eens met de gedachte om je leven over een andere boeg te gooien en een eigen B&B te beginnen? Het beeld dat we daarvan hebben, blijkt niet altijd te stroken met de werkelijkheid.

SAMENLEVING

'Wij zijn een gepensioneerd koppel. Onze kinderen zijn al een paar jaar het huis uit en dus hebben we een paar kamers op overschot. Een ervan zouden we graag verhuren via Airbnb. We willen gewoon de kamer ter beschikking stellen, zonder verdere diensten. Dus geen ontbijt, uiteraard wel een pakket verse lakens. Wat moeten we doen om in orde te zijn?', die vraag stelden lezers Alain en Sylvie.

SAMENLEVING

Een noodsituatie kan ons allemaal overkomen en dan komt het erop aan om de juiste EHBO-reflexen boven te halen. Een update van de actuele richtlijnen waarmee iedereen levens kan redden.

GEZONDHEID

Via je bagage kunnen bedwantsen en andere beestjes bij je thuis intrekken. Het soort vakantieherinneringen waar je echt niet op zit te wachten! Zo kom je deze ongenode gasten snel op het spoor.

GEZONDHEID

Eric en Simone hadden een bloeiende zaak, een warm gezin en een bruisend sociaal bestaan. Tot Simone (67) af te rekenen kreeg met aanhoudende helse pijnklachten die hun beider leven voorgoed heeft veranderd.

GEZONDHEID

Sinds kort raadt de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) zoetstoffen ten stelligste af wegens mogelijks ongewenste effecten op lange termijn. Wat is er aan de hand?

GEZONDHEID

Het wetsontwerp van het nieuwe Strafwetboek gaat naar het Parlement. De visie op straffen is veranderd, talloze bepalingen zijn in onbruik geraakt. Verschillende zaken die vandaag in de praktijk al administratief worden gesanctioneerd, verdwijnen uit de lijst met misdrijven. Denk bijvoorbeeld aan het verstoren van de nachtrust.

RECHT en GELD

Op 1 januari 2024 vervelt de pensioenfiche tot een pensioenoverzicht. En daar zit meer achter dan een simpele naamsverandering. Zo zal je als werknemer eindelijk duidelijke informatie krijgen over wat je pensioenplan opbrengt en kost.

RECHT en GELD

De federale regering bereikte net voor de zomer een nieuw pensioenakkoord. Welke maatregelen komen eraan? En zullen die volstaan om de toekomst van de pensioenen in ons land veilig te stellen?

RECHT en GELD

Een factuur vergeten te betalen, het overkomt de besten. Maar welke kosten riskeer je? En wat zijn je rechten als de schuldeiser een incassobureau of advocaat inschakelt? Een nieuwe wet komt je ter hulp.

RECHT en GELD

Gereviseerde elektrische apparaten zijn helemaal in. Je drukt de prijs en je doet iets voor het milieu en de lokale werkgelegenheid. Maar wat met de kwaliteit en de waarborg?

RECHT en GELD

Eenvoud en chic zijn deze herfst aan zet. Daarbij is camel een vaste waarde, ongeacht het seizoen. Dit warme beige oogt nog perfecter in harmonie met wit. Daar kan je dan probleemloos een gekke toets aan toevoegen. Want ook met een asymetrisch juweel of een opvallende print, straalt camel klasse uit.

MODE en BEAUTY

Zachte, doelgerichte verzorging die je huid vertroetelt na de zomer, kleurrijke oogschaduw en lipstick... En parfums met houttoetsen, voor wie houdt van een bosbad.

MODE en BEAUTY

De prachtige ligging aan de oevers van de Douro, de gezellige steegjes, heerlijke portwijn en een grote brok cultuurgeschiedenis maken van Porto een ideale bestemming voor een citytrip.

TOERISME

Casimir de Grote was een veroveraar, maar ook een koning die zijn rijk politiek en maatschappelijk tot grote bloei bracht. In de regio rond Lublin, in het oosten van Polen, gingen we op zoek naar zijn schatten en sporen.

TOERISME

Verloren in de onmetelijkheid van de Stille Zuidzee, liggen de Genootschapseilanden, als luxevlotten op drift. De Polynesiërs kwamen van ver om ze te koloniseren. In hun ziel kijken lukt niet zonder te peilen naar hun diepe band met de oceaan.

TOERISME

Op steeds meer plaatsen in ons land kan je een elektrisch bootje huren en zonder vaarbrevet in alle stilte genieten op het water. Wij probeerden drie locaties in eigen land uit.

TOERISME

Met september in zicht hangt de nazomer in de lucht. En zullen we aan de zomer herinneringen ophangen als we later terugblikken. Zoals vaak bij een terugblik, is er dat tikje weemoed. Een verlangen naar iets dat niet meer terugkomt.

CULTUUR

Heeft je tuin afgezien door de hitte deze zomer? Misschien heb je hem verkeerd gesproeid...

LIFESTYLE

Een kat die buiten kan heeft geen behoefte aan kattengras, een dier dat enkel binnen leeft wel. Het is daarbij belangrijk dat je het onderscheid kent tussen kattengras en kattenkruid.

LIFESTYLE

Maxus, een onderdeel van de Chinese groep SAIC, is gespecialiseerd in lichte nutsvoertuigen maar stelt met zijn MIFA 9 een grote, 100% elektrische en wel heel aparte monospace voor.

LIFESTYLE

De vakantie duurt enkele dagen, in het beste geval een paar weken. Maar de herinneringen, die gaan een leven lang mee. Op voorwaarde natuurlijk dat je ze bewaart, bekijkt en deelt. Wanneer heb jij voor het laatst nog door je fotoalbums gebladerd?

LIFESTYLE

Shakshuka komt oorspronkelijk uit Tunesië. Het is een gerecht met eieren, gepocheerd in een pittig tomatensausje.

LIFESTYLE