Web weergave

"Maar waar is John naartoe?" Hij omhelst de bomen, antwoordde zijn vrouw op evidente toon. Omhelzen... Wellicht bedoelde ze omarmen, zo besefte ik later.

EDITORIAAL

Ze is dit jaar 50 geworden en zit beter in haar vel dan ooit. Muzikante en mensenrechtenactiviste Axelle Red bewijst dat met een nieuw album en tournee. En neemt tussendoor nog even de tijd voor een gesprek.

MENSEN - OPENHARTIG

Grootouders die hun kleinkinderen niet meer zien, het komt vaker voor dan je denkt. Niet zelden ligt een dispuut of een stukgelopen relatie aan de basis. Hoe ga je ermee om en wat kan je doen om het contact te herstellen?

SAMENLEVING - PSYCHOLOGIE

Ook al gemerkt dat je je na een tocht door het bos fris en heropgeladen voelt? In Japan gaan ze daarin nog een stap verder en vooral trager. Met shinrin-yoku of bosbaden. Geen zweverig gedoe, maar spijkerharde groene wetenschap.

SAMENLEVING - FOCUS

Diabetes blijft een van de snelst oprukkende ziekten. Maar qua inzichten en behandelingen zijn we een heel nieuw tijdperk binnengetreden. Van levensstijl switch tot efficiëntere medicatie en sensoren met spitstechnologie.

GEZONDHEID - THERAPIE

Ze ontspannen of laten je recupereren, verlichten pijn, werken in de diepte of brengen je in balans. Gezondheidsmassages geven reguliere behandelingen vaak dat extra duwtje in de rug, zodat je fysiek en mentaal weer op het juiste spoor belandt.

GEZONDHEID - THERAPIE

Bepaalde voedingsmiddelen veroorzaken gegarandeerd een opgezette buik en flatulentie. Ook al is dat een volstrekt normaal en universeel fenomeen, je kan deze ongemakken wel degelijk beperken.

GEZONDHEID - VOEDING

Kanker, hart- en vaatziekten, alzheimer... zijn aandoeningen die verband houden met oxidatieve stress. Wil je ze indijken, dan moet je volop inzetten op antioxidanten, vooral dan op polyfenolen. En die vind je in fruit, groenten en... pure chocolade.

GEZONDHEID - PREVENTIE

De mobiele gezondheidszorg of mHealth boomt. Medisch gezien is dit een enorme vooruitgang. Maar hoe zit het op het vlak van veiligheid, terugbetaling, privacy en aansprakelijkheid?

GEZONDHEIDSRECHT

Juridische en financiële nieuwtjes

RECHT

Al honderden parkeerautomaten in ons land aanvaarden geen muntstukken meer, is dat wel legaal? Dan maar gebruik maken van een app waarmee je de parkeerkosten kan omzeilen? Zinloos: de overheid slaat hard terug.

RECHT - CONSUMENTEN

Ruiten zijn de grote najaarstrend. Ze hebben hun weg gevonden naar het groen, waar ze zich laten verleiden tot een boswandeling. En waar ze zich in alle rust voltanken met energie.

MODE en BEAUTY

Waarom zou je onze druilerige en soms gure winter doorstaan als het ook anders kan? Daarvoor hoef je niet altijd ver te vliegen. Een paar uurtjes volstaan om weer je sandalen aan te trekken.

TOERISME - REIZEN

Gezonde berglucht, medicinale planten, knuffelkoeien en warmwaterbronnen. In het Zwitserse kanton Wallis voel je je een met de natuur. Zonder aan comfort in te boeten, want hier heb je zelfs op 2.000 meter hoogte wifi.

TOERISME - REIZEN

Eind 15de begin 16de eeuw promoveerden de Bourgondiërs Mechelen tot één van de belangrijkste steden van de Nederlanden. Een gouden tijd, die tal van sporen heeft nagelaten en een bezoek aan de stad ook nu nog de moeite waard maakt.

TOERISME - HET PLEZIER VAN BELGIË

Je kan een stad leren kennen met een gids. Je kan er een boek over lezen of je kan een verhaal lezen dat er zich afspeelt, waardoor die stad een personage wordt. In elk van deze boeken ontvouwt zich een stukje Brussel.

CULTUUR - BOEKEN

Wie zei ook weer dat begonia's, canna's, lelies, gladiolen en dahlia's oubollig zijn? Wat hen zo geliefd maakt, is dat ze tot laat in de herfst voluptueus blijven doorbloeien in al hun kleurenpracht.

LIFESTYLE - TUIN

LIFESTYLE - BEESTJES

Het trio Toyota Aygo, Citroën C1 en Peugeot 108 doet het prima bij de stadsauto's, maar de Japanse variant heeft, dankzij zijn typische design een voetje voor. De recente verjongingskuur maakt hem nog pittiger en charmanter!

LIFESTYLE - MOBILITEIT

Nu de emoties rond de grote sportevenementen zijn gaan liggen, de files er weer staan en de schoolgaande jeugd haar boekentas pakt, is er geen twijfel meer mogelijk: de vakantie is voorbij. Tijd om aan de slag te gaan.

LIFESTYLE - TECHNOLOGIE

Niets zo frustrerend als een lege batterij wanneer je je smartphone echt nodig hebt. Hoe lang ze het volhoudt, ligt deels aan je toestel, maar je hebt het ook zelf in de hand. Zo spring je er zuinig mee om.

LIFESTYLE - TECHNOLOGIE

In het kader van de Grote 50+ barometer peilde Plus Magazie naar de visie van haar lezers op de toekomst. Technologie zal ons leven de komende 25 jaar verbeteren, maar robots hebben 50-plussers liever niet al te dicht in de buurt. En zeker niet als oppas voor de (klein)kinderen of ouders.

LIFESTYLE - DE GROTE 50+ BAROMETER

Een digitale generatiekloof? Dat moet een misvatting zijn. Onze peiling toont meer dan ooit aan dat vijftigplussers fervente social media-gebruikers zijn.

LIFESTYLE - DE GROTE 50+ BAROMETER

Zo zorg dat je boeken gezien en dus gelezen willen worden!

LIFESTYLE - WONEN

Deze maand koos Pieter Van Doveren 3 adresjes waar u heerlijk kan tafelen met zicht op het rustgevende water.

LIFESTYLE - UIT ETEN