Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Hoewel de wereld in deze tijden van goedkope vliegtuigreizen aan onze voeten ligt, hoef je het zeker niet altijd ver te gaan zoeken om je te laten verrassen. Ook in Europa of net daarbuiten wachten tal van onbekende en dus onbeminde plekjes om te worden ontdekt.

MENSEN

Leren loslaten is allesbehalve passief toekijken en heeft niets te maken met laksheid. Het betekent de juiste tools inzetten om jezelf te bevrijden van malende gedachten of te perfectionistisch gedrag. Zodat je intenser kan genieten van het moment.

SAMENLEVING

Er komt misschien een dag dat je vader of moeder beter niet meer met de auto rijdt. Maar hoe vertel je iemand voor wie de auto symbool staat voor vrijheid, dat hij/zij de autosleutels best inlevert?

SAMENLEVING

Onze knieën slijten steeds sneller. Dat leidt in ons land tot meer prothesen. Maar als je jonger bent dan 65 is dat geen ideale oplossing. Voor die groep is er nu een alternatief, dat de pijn bestrijdt en het kraakbeenlaagje zelfs weer laat aangroeien.

GEZONDHEID

De ouder wordende mens stort zich volop in het recreatieve leven. Blaise Pascal draait zich om in zijn graf.

GEZONDHEID

Ze geven je vrijheid, een scherpe blik en vaak een mooier aangezicht. Hard of zacht, multifocaal of met een speciale filter? Voor heel wat klachten leveren lenzen een oplossing, maar hoe kies je het type dat bij je past en wat zijn de valkuilen?

GEZONDHEID

Een depressie kan je op elke leeftijd overvallen. Na 50 is ze vaak het gevolg van te veel stress en te zware beproevingen. Een juiste behandeling en begeleiding biedt dan de kans om opnieuw te starten en écht te gaan leven.

GEZONDHEID

De elektronische neus doet steeds vaker zijn intrede in de medische wereld. Na astma en darmontstekingen, ruikt hij nu ook slokdarmkanker.

GEZONDHEID

Een natuurlijk product dat sterker zoet dan sacharose en een lage glykemische index heeft: agavesiroop wordt soms voorgesteld als het perfecte alternatief voor suiker. Maar klopt dat ook?

GEZONDHEID

De onderfinanciering van de gezondheidszorg, de pandemie, de fragiele toestand van de Belgische ziekenhuizen... Alles wijst in de richting van een duaal zorgstelsel: sneller en efficiënter voor wie het zich kan veroorloven, maar niet voor de anderen.

RECHT en GELD

Vandaag denken we veel meer na over onze loopbaan dan pakweg twee generaties geleden. Minder werken, anders werken, is wat veel mensen aan het einde van hun carrière bezighoudt. We vroegen een paar experts wat de gevolgen zijn.

RECHT en GELD

Van mand tot graf: de kosten voor een huisdier zijn niet van de poes. We hebben het dan niet alleen over voeding, maar ook over training, een ziekteverzekering, kinesitherapie, psychologisch advies, tot en met de begrafenis.

RECHT en GELD

JURIDISCHE EN FINANCIËLE NIEUWTJES

RECHT en GELD

Felle kleuren, waar de energie van afspat, en die je zonder enige schroom vrolijk mixt. Gewoon omdat het je gelukkig maakt.

MODE en BEAUTY

Het Alpendal Val Camonica is een nog vrij onbekende streek tussen Verona en Milaan, in de regio Lombardije. Een ontdekking van ongerepte dorpjes, landschappen én lekker eten.

TOERISME

Kazachstan, een van de grootste landen ter wereld, heeft heel wat toeristische troeven. Als eerste kennismaking is het zuiden van het land - ook wel het Land van de Zeven Stromen genoemd - een aanrader omwille van het fraaie landschap en het diverse cultuurerfgoed. Zeven etappes, zeven musts.

TOERISME

De geschiedenis van Modave is nauw verbonden met het water: dat Versailles met zijn fonteinen kan pronken, is mede dankzij het kasteel in de Condroz. En het water uit je kraan ontspruit daar misschien ook.

TOERISME

Sommige huizen uit vroegere tijden lijken bestand tegen alle nieuwe trends en stromingen. Ze zijn architecturaal zo waardevol, dat een bezoek ook vandaag een esthetische beleving is. Wij selecteerden er drie.

CULTUUR

Onze taal kent de voltooid verleden tijd. Maar kan een verleden voltooid zijn? In deze boeken worden personages geconfronteerd met vroeger en met de impact ervan op hun heden en hun toekomst.

CULTUUR

Herfstasters blijven nog steeds een van de kleurrijkste plantensoorten die in het begin van het najaar bloeien. Maar zelf kan je ervoor zorgen dat ze het beste van zichzelf geven en hun bloei tot november doorgaat.

LIFESTYLE

De pandemie, de lockdown, de geleidelijke versoepelingen... Ze hebben onze gewoonten en zekerheden overhoop gehaald. En de mobiliteit ontsnapt daar niet aan. Gemotoriseerde tweewielers brengen soelaas.

LIFESTYLE

Zoek je een oplossing om grote hoeveelheden gegevens te bewaren en gemakkelijk overal mee naartoe te nemen? Met een externe harde schijf is dat kinderspel. Maar welk type kies je best?

LIFESTYLE

Het is volop het seizoen van de blozende tomaten. Met hun rijpe, volle smaak lenen ze zich tot veel meer gerechten dan enkel tomatensaus.

LIFESTYLE