Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

De zomer van 2021 staat voor altijd in ons geheugen gegrift door de watersnood die vooral het zuidoosten van ons land hard trof. Eens het water weggetrokken, werd pas echt duidelijk hoe groot de menselijke en materiële tol is. De beelden zijn hallucinant. En hartverwarmend.

MENSEN

In zijn nieuwste boek 'Het leven en hoe het te leiden' bundelt journalist en schrijver Serge Simonart al zijn levenswijsheid, met als doel: zijn zoontje en bij uitbreiding de hele volgende generatie behoeden voor dezelfde fouten.

MENSEN

Je hoeft geen grote roman te schrijven om de impact van het geschreven woord te voelen. Je gedachten aan het papier toevertrouwen kan al een wereld van verschil maken. Voor jezelf.

SAMENLEVING

De liefste mens kan plots veranderen in een onverdraagzaam monster als hij zich in het verkeer begeeft. Hoe komt dat toch en hoe zorg je voor meer vriendelijkheid op de baan?

SAMENLEVING

Tandvleesontsteking, parodontitis, tandextractie, implantaat... Eens de veertig voorbij dienen zich almaar vaker problemen aan die een ingreep vereisen van je tanden en het omringende weefsel.

GEZONDHEID

Zwarte vlokken, lichtflitsen of een gordijn dat zoals aan het einde van een theaterstuk gedeeltelijk over je beeld schuift. Netvliesloslating manifesteert zich vrij plots. Snel actie ondernemen is dan een must.

GEZONDHEID

Bij een trombose wordt een ader of slagader geblokkeerd door een bloedstolsel. Dat kan overal, van je oog tot je teen, maar de gevolgen verschillen grondig naargelang de plaats.

GEZONDHEID

Gezond eten en voldoende bewegen, we weten allemaal hoe het moet. Waarom gaapt er dan zo'n kloof tussen droom en daad? Het zit tussen je oren. Maar als je weet hoe je brein je eetgedrag stuurt, kan je slagen!

GEZONDHEID

In ons land heeft een op de drie mensen het psychisch moeilijk, blijkt uit cijfers van Sciensano. Maar bij wie zoek je dan hulp? Bij een psycholoog, een psychotherapeut, een psychiater, een psychoanalyticus?

GEZONDHEID

(Ex-)kankerpatiënten helpen hun zelfbeeld op te krikken en terug voeling te krijgen met hun eigen lichaam, via een scala aan gespecialiseerde zorg.

GEZONDHEID

Ook al eens last van brandend maagzuur, na een zware maaltijd of te veel alcohol? Maar wat als reflux chronisch wordt. Sommige voeding triggert het probleem, andere helpt klachten net te voorkomen.

GEZONDHEID

Overstromingen, tornado's, aardverschuivingen en andere verwoestende natuurrampen... het kan iedereen overkomen. En daar sta je dan.

RECHT en GELD

Je kan het beter hebben over aktekosten dan over notariskosten. Het grootste deel van de kosten vloeit namelijk terug naar de Staat.

RECHT en GELD

In september is het elk jaar uitkijken naar de wijnacties in de supermarkten. Maar is dat niet vooral slimme marketing? Deze tips helpen je de acties te doorprikken.

RECHT en GELD

Herstellingen leiden vaak tot discussies tussen huurders en verhuurders. Gelukkig heeft elk gewest nu opgelijst wie wat betaalt. En vruchtgebruikers? Wat verandert de nieuwe wet voor hen?

RECHT en GELD

Na de zomermaanden gaan wol en katoen een huwelijk aan, een verbond tussen de warmere stofjes en de nog zonnige kleuren.

MODE en BEAUTY

In Spanje is wijntoerisme hipper dan ooit. Wij bezochten de vier opmerkelijkste wijnhuizen van La Rioja, ontworpen door toparchitecten, en werden tegelijkertijd verleid door de kleurrijke poëzie van de wijngaarden.

TOERISME

Landgenoten leren ons hun stek in buitenland kennen, de plekken waar ze vrienden mee naartoe nemen of gezellig een hapje gaan eten... en vertellen ons waarom de stad of streek waar ze wonen het ontdekken waard is. Geert Vandekerkhove besloot in 2012 het West-Vlaamse Oostrozebeke en zijn job bij een grote uitgeverij in te ruilen voor een dorpje in de Zuid-Franse Gard, tussen de Cevennen en de Ardèche. "Ik werkte 32 jaar voor dezelfde werkgever en wou nog eens iets anders doen. Het was een stressvolle job en dat begon ik te voelen", zegt Geert. Hij en zijn vrouw Marie-Anne baten nu een B&B uit in Saint-Victor-de-Malcap.

TOERISME

Rondstruinen, shoppen, cultuur beleven, lekker eten... en dat allemaal in een weekend. Mechelen lijkt geknipt voor een romantische citytrip met zijn tweetjes.

TOERISME

Het donkere gebied waarin feit en verbeelding zozeer samensmelten dat je ze later, als je terugkijkt, niet meer kunt onderscheiden, zo beschrijft Marta Barone de feilbaarheid van ons geheugen. Een vaak terugkerend thema.

CULTUUR

Het begin van de herfst is het ideale moment om vaste planten te delen en zo te vermenigvuldigen. De dagen worden misschien al kouder, maar de grond is nog warm.

LIFESTYLE

De vierde generatie van de Yaris schakelt een versnelling hoger, dankzij een geslaagde styling en een hybride versie die verbazend prettig rijdt. Een schot in de roos!

LIFESTYLE

Het geconnecteerde deurslot heeft de wind in de zeilen. De nieuwe sleutel is digitaal, zit in je smartphone, is handig en maakt nieuwe diensten mogelijk. Maar eerst die drempelvrees overwinnen.

LIFESTYLE