Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Van 16 tot 22 september viert heel Europa de Week van de Mobiliteit. Autovrije zondagen, Strapdagen, Telewerkdagen en Car Free Workdays moeten ons bewust maken dat er een alternatief bestaat voor de auto. Mobiliteitsexpert Kris Peeters probeert ons daar al meer dan 25 jaar van te overtuigen.

MENSEN

Moet je je werk opgeven of onderbreken om te zorgen voor een zieke partner of zorgbehoevende ouder? En moet je je schuldig voelen als je dat niet doet? Het is een verschroeiende keuze, waarvan het antwoord in je eigen motivatie ligt.

SAMENLEVING

De sector van de dierenvoeding, en a fortiori die van het hondenvoer, boomt als nooit tevoren. Is het stilaan niet van het goede te veel?

SAMENLEVING

Dat in de natuur vertoeven goed is voor je gezondheid, staat inmiddels buiten kijf. En we doen het steeds vaker. Op heel veel verschillende manieren. Drie natuurliefhebbers vertellen hoe zij verbinding zoeken met de natuur.

SAMENLEVING

Strand en zee werken relaxerend voor lichaam en geest. Turen over de vloedlijn verlaagt de frequentie van je hersengolven, terwijl het repetitieve geluid van de golfslag je brein ontprikkelt. Voeg daarbij de ontspannende sensatie van voeten in het (warme) zand en je hebt het perfecte zenrecept.

GEZONDHEID

Plots vergeten wat je wil doen, je aandacht die alle kanten uitschiet, vastlopen bij het plannen van een familie-etentje. Cognitieve klachten komen in veel variaties. Maar praktische oefeningen kunnen je helpen je concentratie, geheugen en planning terug te vinden.

GEZONDHEID

Misschien eet je niet te veel suiker of zetmeelhoudende producten, maar eet je die simpelweg verkeerd. Biochemicus Jessie Inchauspé legt uit hoe je deegwaren en zoetigheid op het menu zet, zonder de nadelen.

GEZONDHEID

Wandelen is je ene voet voor je andere zetten. Maar je kan dit eenvoudige principe op verschillende manieren en met een andere snelheid invullen, waardoor je een heel ander effect bereikt.

GEZONDHEID

Haar sociale leven zette ze jarenlang op een laag pitje. Onvoorspelbare darmen hadden te vaak roet in het eten gegooid. "Vandaag weet ik vrij goed hoe mijn lichaam op voeding reageert, maar ik ga nooit zonder mijn noodtas de deur uit", getuigt Nelly Penneman.

GEZONDHEID

"Mijn kleinkind keerde terug van kamp met een hoofd vol luizen. In de apotheek vind je een massa producten, maar hoe bestrijd je die beestjes zonder te veel bijwerkingen? En moeten alle huisgenoten mee worden behandeld?"

GEZONDHEID

Europa wil de verkoop van nieuwe auto's en bestelwagens met verbrandingsmotor vanaf 2035 verbieden. Tijd om te beleggen in elektrische auto's?

RECHT en GELD

Hoeveel kost het om je thuislaadpunt voor je elektrische auto te verzekeren? Wat is er dan gedekt? En moet je echt alles aan je verzekeraar vertellen?

RECHT en GELD

Je wordt als fietser omvergereden, je breekt je been in de sportclub, op weg naar het werk rijdt een andere auto je aan waardoor jij een whiplash hebt. Een ongeval gaat vaak gepaard met veel lichamelijk leed én veel kosten.

RECHT en GELD

Veel gehuwden hebben een huwelijkscontract met keuzebeding. De notaris raadt meestal aan de gezinswoning in volle eigendom te kiezen. Maar is dat wel altijd de beste (fiscale) oplossing?

RECHT en GELD

De hypotheekrente stijgt. Wat gaan de huizenprijzen doen? Is dit een goed moment om je eigen (te grote) huis te verkopen? En gaan jongeren jouw huis nog wel willen kopen, wetend dat het veel energierenovatie vergt?

RECHT en GELD

Een vaarbrevet halen voor de pleziervaart op de Noordzee? Dit is wat je vandaag moet weten over de tarieven, de duidelijkere wetgeving en de nieuwe regels.

RECHT en GELD

Bioproducten hebben over het algemeen minder te lijden onder prijsstijgingen. Toch kennen ze vandaag een terugval, door het verlies van koopkracht.

RECHT en GELD

Hij kleedt staatshoofden (ex-bondskanselier Angela Merkel), vrouwen aan de top (Christine Lagarde, IMF), rode loper sterren (Cate Blanchett, actrice), en wordt geregeld gedragen door royals, zoals de ravissante Kate Middleton. De blazer biedt dan ook de bescherming van een modern harnas, hij imponeert. En hij heeft zakken, waar je je handen in kwijt kan als je niet weet wat ermee aan te vangen.

MODE

Blazer, jack, blouson, bolero... Een jasje, dat zit als een tweede huid, het bezorgt je een nieuwe look. Het tilt je outfit naar een hoger niveau, kortom, het zet de toon. In september laat het zich nog solo dragen of onder een mantel. En het biedt het voordeel dat het zich makkelijk laat aan en uit trekken wanneer de temperatuur schommelt.

MODE en BEAUTY

Hou de zomer nog wat langer vast met producten als een parfum dat doet denken aan de Middellandse Zee, kleurrijke make-up, een crème voor een stralende huid. Of nog, een vrolijke nagellak.

MODE en BEAUTY

Altijd al het Noorderlicht willen zien, maar houdt de vrieskou je tegen? Doe dan zoals de Finnen en trek naar Lapland tijdens de Ruska, de Indian Summer, van eind augustus tot eind oktober. Dan tooit de natuur zich in herfstkleuren, is het rond 10°C, waardoor er geen muggen meer zijn, maar de meren nog ijsvrij zijn, zodat het Noorderlicht zich erin kan spiegelen. voigt-travel.nl

TOERISME

Een markt vol grote, ronde kazen en straatjes die de kaaswinkeltjes aaneenrijgen: welkom in de hoofdstad van het Hollandse gele goud!

TOERISME

Met zijn hunebedden en weelderige bossen maakt Drenthe de oermens in je los. Het is de ideale plek voor een bossafari, een tocht met de schaapherder of een cursus wildkoken.

TOERISME

Een bourgondisch stukje Nederland, dat is Zeeuws-Vlaanderen. Nochtans hangt het vast aan België. Nergens is dit stukje Nederland verbonden met het Nederlandse vasteland. Ontdek de geschiedenis van enkele vestingstadjes en burchten.

TOERISME

In enkele jaren tijd onderging de Waalse hoofdstad een indrukwekkende make-over. Namen koos er resoluut voor om te moderniseren, zonder haar historisch erfgoed geweld aan te doen.

TOERISME

Paul Auster liet in zijn boek 4321 dezelfde persoon vier verschillende levens leiden, door een toevalligheid te veranderen. Niet geleefde levens, we hebben ze allemaal in overvloed. Net als verwachtingen. Over de ander, over onszelf.

CULTUUR

De ene kat komt meteen op je schoot spinnen, de andere schiet wild weg als je maar in de buurt komt. Hoe slaag je erin ook die laatste voor je te winnen?

WILD IN BEELD

De Volvo XC40 Recharge krijgt een facelift én een nieuwe 100% elektrische versie, met één enkele motor. De afgeslankte SUV heeft 183 pk minder vermogen, maar is paradoxaal genoeg even prettig als efficiënt.

LIFESYLE

Digitaal uitgewisselde documenten, privé of professioneel, moeten compatibel zijn met Microsoft Office. Dat kantoorsoftwarepakket blijft de norm, maar er zijn alternatieven.

LIFESTYLE