Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Veganistisch eten, niet vliegen, betogen... De klimaatacties van sommige jongeren laten ouders én grootouders perplex achter. Toch zorgt die ogenschijnlijke generatieclash voor veel raakpunten. En kansen om samen in actie te komen.

SAMENLEVING

Op vakantie gaan is een pak duurder geworden. Waarom zijn de prijzen zo gestegen? Verhaalt de reissector de coronajaren op de reizigers? En waarom wint onze reisdrang het van onze angst voor de eindfactuur?

SAMENLEVING

Je kan op vakantie onophoudelijk foto's schieten. Maar een veel authentiekere manier om je ervaringen vast te leggen is een travel journal bijhouden. Daar zijn geen regeltjes voor. Laat je creativiteit dus de vrije loop!

SAMENLEVING

Beter één oude boom dan vele jonge kleintjes. Leuvense onderzoekers ontdekten immers dat bomen met een grote kruin in de stad voor een lager geneesmiddelengebruik en een betere gezondheid zorgen. Een oude boom kap je dus beter niet.

GEZONDHEID

Zon en hitte hebben een grote impact op hoe je je voelt. Waarop moet je letten als je actief wil blijven? En welke nieuwe inzichten zijn er over zonnebescherming. Onze experts weten raad.

GEZONDHEID

Nachtelijk zweten komt veel voor en kent velerlei oorzaken. Soms volstaan eenvoudige maatregelen om er komaf mee te maken. Al kan het ook wijzen op een onderliggende aandoening.

GEZONDHEID

Futloos, humeurig, maar ook constipatie, hartkloppingen, haaruitval of slecht slapen. Als je schildklier sputtert kan dat een scala aan klachten geven. Ongeveer een op de 15 ondervindt ooit problemen.

GEZONDHEID

"Ik heb geregeld last van hevige buikpijn, soms ook diarree, en voel me vaak futloos. De klachten zijn niet gelinkt aan een bepaald voedingsmiddel. Kan er sprake zijn van coeliakie of glutenintolerantie?"

GEZONDHEID

Om niet te veel, maar ook niet te weinig te eten, raden diëtisten vandaag aan om te eten tot je verzadigd bent. Maar hoe leer je dat signaal herkennen?

GEZONDHEID

Uit onderzoek van AutoGids bij meer dan 2.000 landgenoten, blijkt dat Belgen massaal hun rijgedrag veranderd hebben sinds de brandstofprijzen de hoogte zijn in gegaan. Vooral lagere snelheid, een minder sportieve rijstijl en kortere routes blijken de populairste manieren om het verbruik van dure brandstof te verminderen.

RECHT en GELD

Naast je wettelijk pensioen, bouw je via je werkgever vaak een aanvullend pensioen op, of doe je ook aan pensioensparen via de bank of een verzekeraar. Maar wat zijn de gevolgen voor elk van deze pensioenpijlers, nu inflatie geen tijdelijk fenomeen blijkt?

RECHT en GELD

In je dagelijks leven sluit je tal van verbintenissen af. Sommige uitdrukkelijk, andere stilzwijgend. Aan de hand van enkele concrete vragen, geven we aan waarmee je zoal rekening moet houden.

RECHT en GELD

Wanneer je werkgever je arbeidsovereenkomst beëindigt, heb je soms recht op een opzeggingsvergoeding. Maar hoe wordt die berekend? Tellen voordelen zoals maaltijdcheques, een smartphone, een kostenvergoeding of bonus mee?

RECHT en GELD

Is de tijd rijp om als belegger weer interesse te tonen in nationale paradepaardjes als AB InBev, bpost, KBC, Proximus en D'Ieteren?

RECHT en GELD

Je vlieg- of autoreis inruilen voor een vakantie met de trein? Niet zo eenvoudig, maar deze zomer is een goed moment om je gedrag aan te passen.

RECHT en GELD

Geen aangrijpender beeld van Marilyn Monroe dan deze shoot uit de western The Misfits uit 1961, kort voor de actrice op 4 augustus 1962 een punt achter haar leven zette. Een eenvoudig wit hemd, losjes gedragen op een jeans, de mouwen nonchalant opgerold. De perfecte elegantie, ver weg van de glitters van Hollywood.

MODE

Als er één basic kledingstuk in je kast moet hangen, dan niet de little black dress, maar het oversized witte hemd. Om aan te trekken om het even wanneer en om het even waar. Het past bij alles en vloekt nergens mee. Op citytrip of een lange reis: dat hemd verdient een plekje in je koffer!

MODE en BEAUTY

HOME en BEAUTY

Of je nu thuis blijft of een exotische bestemming opzoekt, deze producten brengen je in vakantiestemming: van zonnecrème met een hoge beschermingsfactor, over een hydraterend serum, tot subtiele nagellak.

HOME en BEAUTY

Logeren met zicht op het strand en de zee. Aan de Belgische kust raak je vaak niet dichterbij dan in een appartement op de zeedijk. Maar niet in Nederland. Daar kan je op tal van plekken logeren in een strandhuisje óp het strand. Zoals hier in Nieuwvliet, Zeeland. Strandhuisjes.nl

TOERISME

Na de oorlog werd Le Havre heropgebouwd. Het ontsierende beton waar lang protest tegen was, is vandaag de trots van de havenstad en een reden voor een boeiende cultuurtrip.

TOERISME

'Ik heb alles al gezien aan de Belgische kust'. Misschien toch niet. Want met de Kustswiper vallen nog tal van verrassende plekken te ontdekken, die passen bij jouw interesses.

TOERISME

Als je er geen hebt, lijkt het een gemis. Toch zijn niet alle zussen twee handen op een buik. Ze hebben soms een liefdevolle, maar tegelijk complexe relatie. Of zijn ronduit rivalen.

CULTUUR

Een perfect gemaaid, biljartgroen gazon heeft veel water en onkruidbestrijding nodig. Ga dus voor een natuurlijk gazon, dat nog minder onderhoud vergt ook.

LIFESTYLE

Uitgestrekte stranden, het geluid van de golven, een aangenaam briesje... Veel hondenvrienden nemen hun trouwe metgezel graag mee naar het strand, om te dollen aan het water of in de zee, als het weer het toelaat. Toch neem je best wat voorzorgsmaatregelen, want al dat zand, zout water en zonlicht zijn niet altijd goed voor je hond.

LIFESTYLE

Renault belooft een volledig elektrisch gamma tegen 2030. Het merk was al actief in het segment, met de Zoé en de Twizzy. Nu pakt het uit met de Megane E-Tech, een nieuwkomer in het al druk bezette e-autowereldje.

LIFESYLE

Via geocaching ontdek je vaak verrassende en pittoreske plekjes. Je kan het alleen spelen, of met vrienden en familie. Kinderen of kleinkinderen kunnen ook meedoen!

LIFESTYLE

Tijd om op adem te komen, het kalmer aan te doen, een vakantiegevoel te creëren waarbij je alles vergeet.

LIFESTYLE