Plusmagazine nr. 07 | 21 juni 2018

Web weergave

De mooie reis van een truitje

Een zondagochtend, aan het ontbijt: "Let op, je hebt confituur uit Agon-Coutainville op je truitje uit Antibes gemorst." Ik vond de opmerking van mijn echtgenoot best wel grappig en heb ze met mijn pen uit Trier meteen in mijn schriftje uit Maastricht genoteerd. Grappig, want oh zo waar.

EDITORIAAL

Goedkoop winkelen over de grens

Almaar meer Belgen doen hun boodschappen net over de grens. Hoe valt dat fenomeen te verklaren? Wat zijn de voordelen voor de consument? En wat zijn de risico's voor de handelaars?

SAMENLEVING - FOCUS

Help, ik versta de dokter niet!

Metastase, vasculitis, para aortale bestraling... Raak jij ook het noorden kwijt als je arts jongleert met medische termen? Aandoeningen en behandelingen moeten natuurlijk correct worden omschreven, maar duidelijke communicatie is minstens even belangrijk. Hoe kan het anders en beter?

GEZONDHEID - COMMUNICATIE

Sterke bekkenbodem tegen ongewenst urineverlies

Ruim 90% van de vrouwen tussen 35 en 75 jaar ervaart ooit ongewenst urineverlies. Vandaag is er een waaier aan oplossingen om het weer waterdicht te houden. Alles start bij het sluitstuk: de bekkenbodemspieren.

GEZONDHEID - PREVENTIE

Chronische aandoeningen: optimisme als medicijn

De diagnose krijgen dat je een chronische aandoening hebt, is een kantelpunt. Positief blijven is dan makkelijker gezegd dan gedaan. Toch blijkt optimisme de sleutel tot een gelukkig parcours. De realiteit kan je niet veranderen, hoe je ernaar kijkt wel.

GEZONDHEID - PSYCHOLOGIE

Cryotherapie: kuren bij min 140 graden

Pijn en ontstekingen behandelen met koude blijkt efficiënt bij reuma, polyartritis en fibromyalgie. En sporters maken er gebruik van om vlotter te recupereren en blessures te doen genezen.

GEZONDHEID - THERAPIE

Wondermiddel of onzin?

Proteïnerepen, proteïneshakes, proteïnecrackers als maaltijdvervangers als je een proteïnedieet wilt volgen. Zijn ze doeltreffend? Daar is lang niet iedereen van overtuigd.

GEZONDHEID - VOEDING

Vaccin doorgelicht

Vaccins zijn er om je preventief te beschermen tegen verre of nabije infectieziekten, of als behandeling bij kanker. Dit speelt zich in je lichaam af voor en na de toediening.

GEZONDHEID - ZOOM

Waar mag je nog cash betalen?

De overheid wil het gebruik van cash geld beperken om fraude tegen te gaan. Wie met cash wil betalen, moet zich dus aan bepaalde regels houden. Wat mag en wat niet?

RECHT - FINANCIËN

5 vragen over verlofdagen opsparen

Konden we de tijd maar oppotten in een spaarvarkentje. Laat dit nu net de idee zijn achter loopbaansparen, een van de maatregelen om werk werkbaarder te maken.

RECHT - WERK

Goed verzekerd op vakantie

Op vakantie laat je al je zorgen thuis, maar niet je verzekeringen. Duik dus eerst even in je contracten en dan pas in het zwembad. Want naast de bijstandsverzekering kan ook een bagage- en annulatieverzekering goed van pas komen.

RECHT - VERZEKERINGEN

30 jaar Plus Magazine

Plus Magazine wordt 30! De ideale gelegenheid om jullie mening te vragen over de samenleving anno 2018, hoe jullie die ervaren en wat jullie visie is op de toekomst. En dit in alle domeinen die in dit magazine aan bod komen. Jullie hebben massaal gereageerd. Hartelijk dank daarvoor!

RECHT - DE GROTE 50+ BAROMETER

Zo geven jullie je vermogen door

Je nalatenschap plannen is belangrijk, zeker als je kinderen hebt. Je kan er niet alleen geld mee uitsparen, over je erfenis praten met je kinderen, zorgt na je overlijden ook voor minder wrevel.

RECHT - DE GROTE 50+ BAROMETER

Krakers in huis, wat nu?

Je komt terug uit vakantie en tot je verbazing hebben andere mensen bezit genomen van je huis, zonder je toestemming. Hoe krijg je deze krakers buiten? En wie draait er op voor de schade?

RECHT - VASTGOED

Pensioenleeftijd houdt de wereld bezig

Al maanden wordt er betoogd tegen de pensioenhervorming. En niet enkel in België. Ook in Frankrijk, Groot-Brittannië en elders klinkt protest. De halve wereld is in de ban van de pensioenleeftijd en hoe de pensioenen betaalbaar houden.

RECHT - KRONIEK

Brac, stukje ongerept Kroatië

Van mei tot oktober strijkt op dit relatief onbekende Kroatische eiland een handvol ingewijden neer. Het heeft dan ook één van de mooiste stranden ter wereld.

TOERISME - REIZEN

Bezoek aan het Edsel and Eleanor Ford House in Detroit

In Grosse Pointe Shores, ten noordoosten van Detroit (VS), ligt aan het Lake St. Clair het impressionante huis van Edsel en Eleanor Ford. Ze gingen er in 1929 wonen. Vandaag is het Ford House een National Historic Landmark en een museum.

TOERISME - REIZEN

5 x slapen tussen de dieren

Het is onmiskenbaar een trend: dierentuinen, safari- en natuurparken in Europa bieden steeds vaker de mogelijkheid om er te overnachten. Zo waan je je op safari zonder het bijbehorende astronomische budget.

TOERISME - REIZEN

Praktisch

TOERISME - HET PLEZIER VAN BELGIË

Verdwalen

Verdwalen is wat reizen zou kunnen zijn. Dwalen over oude wegen, bestemming onbekend, en terug thuiskomen. Een moderne odyssee als het ware.

CULTUUR - BOEKEN

Je tuin in vakantiemodus

Ga je deze zomer met vakantie, wanneer je tuin volop in bloei staat? En wil je van die geurende bloemen, en misschien ook vruchten en groenten ook na je vakantie nog maximaal genieten? Dan dringen zich voor je vertrekt enkele tuinklussen op.

LIFESTYLE - TUIN

Met de kat op reis

Het lijkt uiteraard logisch om je kat thuis te laten wanneer je op reis vertrekt. Maar in sommige gevallen kan je toch overwegen om die schat van een kat mee te nemen, vooral wanneer die erg aan jou gehecht is en zich makkelijk aanpast.

LIFESTYLE

Met deze gadgets kan je vakantie niet stuk

Zonnecrème, badpak, zonnebril... Alles is er, de koffer mag dicht, je kan vertrekken. Niets vergeten! Heus? Zonder deze hebbedingen mag je vandaag niet meer op vakantie!

LIFESTYLE - TECHNOLOGIE

3 ongedwongen eethuisjes

Zin om lekker en ongedwongen te tafelen? Pieter Van Doveren stelt u 3 uitgelezen adresjes voor.

LIFESTYLE - UIT ETEN