Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Wat een schattige lachebekjes! Maar lachen dieren wel echt? Dat is zelden het geval: enkel primaten, beren en honden uiten hun blijdschap met een lach. Maar wat ook de reden is van hun gekke snuiten, het maakt de lach van sommige dieren er niet minder aanstekelijk om!

MENSEN

Zanger, muzikant en schrijver Stef Bos ontpopte zich in zijn carrière tot een taalvirtuoos. Zijn teksten zijn nu gebundeld en tonen hoe hij als kunstenaar en mens evolueerde.

MENSEN

Scheid grootouders en kleinkinderen van elkaar en het gemis is enorm. Dat bewijst de coronacrisis met verve. Maar hoe onderhouden grootouders die op honderden of duizenden kilometers afstand van hun kleinkinderen wonen die unieke band?

SAMENLEVING

Het coronavirus drukte genadeloos de pauzeknop in voor een van de meest boomende sectoren ter wereld: het toerisme. Zal die time-out onze manier van reizen blijvend veranderen? Of wordt het weer business as usual?

SAMENLEVING

Vervuiling, werkloosheid, gebrek aan burgerzin... Vroeger was alles beter, veel beter dan nu! Of is die nostalgische kijk op de goeie ouwe tijd niet meer dan een psychologisch trucje?

SAMENLEVING

De voorbije maanden stonden onze longen en luchtwegen volop in de schijnwerpers. Vandaag staan we stil bij hun belang voor lichaam én geest.

GEZONDHEID

Zon en warmte geven ons een boost, maar kunnen bepaalde aandoeningen negatief beïnvloeden. Vooral de huid, het hart en de bloedvaten ondervinden last van de hitte. Toch kan je veel problemen voorkomen.

GEZONDHEID

Geen ingrediënt zo basic als bloem. Maar dat is schijn, want het ene meel is absoluut het andere niet. Tal van factoren beïnvloeden het voedingsprofiel.

GEZONDHEID

Herbruikbare drinkflessen zijn vriendelijk voor het milieu, handig voor onderweg en helpen je meer water te drinken. Enig nadeel: hun muffe geurtje. Zo pak je dat aan.

GEZONDHEID

Bij heel wat parkinsonpatiënten slaagt medicatie of hersenstimulatie er niet in de tremor voldoende aan te pakken. Een nieuwe technologie wil dat beven nu via een andere weg blokkeren.

GEZONDHEID

Vergeleken met wat covid-19-patiënten op IC doorstaan, is Kamp Waes een wandeling in een pretpark.

GEZONDHEID

In je eigen tuin of op je terras mag je niet zomaar doen waar je zin in hebt. Zie je het bos niet meer door de bomen? Dan zijn hier wat regeltjes over planten, bouwen, lawaai maken, vuurtje stoken, bakken en braden.

RECHT en GELD

Je wil geld lenen aan/van een vriend of familie. Hoe stel je een contract op? Zijn er valkuilen? Wat met de belastingen? En psychologisch is het ook niet altijd simpel!

RECHT en GELD

Vastgoed online (ver)kopen gebeurt almaar vaker. Volstaat een mail of sms als bewijs? Als je de vraagprijs biedt, is de koop dan gesloten? En kan het ook voor een openbare verkoop?

RECHT en GELD
6%

RECHT en GELD
Wit

Als total look of met een kleurenboost, van wit word je instant gelukkig!

MODE en BEAUTY

We verlangen allemaal naar een stralende zomer. Maar hittegolf of niet, ook in eigen land moet je je tegen de zon beschermen.

MODE en BEAUTY

Op schoolreis of familie-uitstap, we zijn er allemaal al eens geweest: tien toeristische bestemmingen in eigen land - vaak in een nieuw kleedje - die een ommetje waard zijn.

TOERISME

Sommige kunstwerken komen niet tot hun recht aan een muur in een museum, maar moeten kunnen ademen in de buitenlucht. Deze kunst in openlucht troept samen in parken en bossen, of je komt ze haast toevallig tegen tijdens een wandeling in de natuur of in de stad.

CULTUUR

Naar exotische oorden trekken ligt niet altijd binnen ieders bereik. Dan maar reizen in je hoofd. Met deze boeken, die je meenemen naar verre en minder verre bestemmingen, alsof je er bent.

CULTUUR

Diepgroene bladeren, bloesems en vruchten die even mooi als lekker zijn, aantrekkingspool voor vlinders, insecten en kleine vogels. De vlierstruik is aan een revival bezig, ook in de kleine stadstuin.

LIFESTYLE

OPVOEDTIPS EN VERWENTRUCS

LIFESTYLE

Je bent bang dat je kat op straat gevaar loopt, maar toch wil je je huisdier wat buitenactiviteit gunnen. Is gaan wandelen met je kat aan de leiband een oplossing?

LIFESTYLE

Suzuki pakt de CO2-uitstoot aan en tovert zijn Vitara om in een hybride SUV met een 48 V elektromotor. Of hoe zelfs een 4x4 politiek correct kan worden!

LIFESTYLE

Hou je van opera, van jagen, zeilen, trektochten, ornithologie of misschien van astronomie? In al die gevallen heb je een verrekijker nodig. Maar niet meteen dezelfde!

LIFESTYLE

De zomer en/of de vakantie thuis doorbrengen is een pak aangenamer als je je omringd weet met leuke spullen!

LIFESTYLE

Een zomerse barbecue met familie of vrienden. We kijken er allemaal naar uit! Tijd dus om nu te experimenteren met homemade sausjes, waarmee je straks kan uitpakken.

LIFESTYLE