Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Zon, zee, strand en kitesurfers. Aan de kust zie je ze overal opduiken, de kleurrijke vliegers boven het water. Drijvend op de wind, trekken ze de surfers mee die hen in bedwang proberen te houden.

MENSEN

In een wereld waarin wie het luidste roept vaak de meeste aandacht krijgt, kan je het als introvert knap lastig hebben. Maar beter dan extravert proberen te zijn - wat je wellicht toch niet lukt - moet je introvert zijn als een sterkte zien.

SAMENLEVING

Vrienden van uiteenlopende generaties zijn nog steeds witte raven. Gedeelde passies en interesses kunnen dat leeftijdsverschil nochtans vlot overwinnen. Deze vrienden bewijzen hoe verrijkend een oudere of jongere zielsverwant kan zijn.

SAMENLEVING

SAMENLEVING

Warme temperaturen, opnieuw reizen, lekker eten en de broodnodige rust geven ons een boost. Maar de zomer brengt ook typische ongemakken met zich mee, zoals slecht slapen, insectenbeten, gezwollen voeten. een snikhete woning, darmklachten, huiduitslag. Onze specialisten leggen uit hoe je ze kan voorkomen of behandelen.

GEZONDHEID

Zomerse dagen zijn heerlijk, maar een broeierige warmte die 's avonds binnen blijft hangen, komt onze slaap niet bepaald ten goede. Enkele tips voor een gezonde nachtrust.

GEZONDHEID

Geen zaliger gevoel dan een streepje zon op je huid. Maar onbeschermd kunnen die stralen schade veroorzaken. Het is zoeken naar de ideale balans.

GEZONDHEID

Bij vakantie hoort anders leven, eten, bewegen en hopelijk ook veel zon. Dat kan zich laten voelen in maag en darmen.

GEZONDHEID

Als het geen zomer is, besteden we doorgaans weinig aandacht aan onze voeten. En dus merken we gênante probleempjes pas op wanneer we onze sandalen uit de kast halen. Hoe krijg je die voeten snel weer in orde?

GEZONDHEID

Word jij ook helemaal gek van zoemende muggen? Dat is dan ook waar mensen zich in de zomer het vaakst aan ergeren. Hoe vermijd je ongemakken door muggenbeten?

GEZONDHEID

Periodes met uitzonderlijk hoge temperaturen lijken almaar vaker voor te komen en aan intensiteit te winnen. Enkele tips om het binnenshuis koel te houden.

GEZONDHEID

Een epilepsieaanval, een hartinfarct, een beroerte, een paniekaanval... Hoe herken je ze en met welke handelingen red je levens?

GEZONDHEID

Padel schopte het in geen tijd tot populairste sport - of is het een spel - van het land en dat is geen toevalstreffer. Iedereen kan starten met deze ideale work-out voor zowel je spieren als je brein. Of is vooral de hoge amusementswaarde de grootste troef?

GEZONDHEID

De zomer, dat is genieten van je tuin, jacuzzi, zwembad... Maar vaak ook je huis renoveren. Maar wat dekt je verzekering als het misgaat?

RECHT

Op 1 september treedt het nieuwe wetboek goederenrecht in werking. Dat bevat ook een aantal nieuwe spelregels over burenhinder en de afstand waarop bomen en planten van de scheiding moeten staan.

RECHT en GELD

Het aantal ontslagen wegens medische overmacht is het afgelopen jaar met 357% gestegen en treft veel vaker vrouwen. Bij dit soort ontslag heb je geen recht op een ontslagvergoeding.

RECHT en GELD

Het badpak, een kledingstuk als een ander? Geen mens die daar nog aan twijfelt! Net als de bikini, draag je het met een jurk, overlaad je het met juwelen en kies je er mooie schoenen bij. En vooral: je verstopt het niet!

MODE en BEAUTY

Eilanden in een inktblauwe Egeïsche Zee, witte dorpen die branden in de zon: welkom op Andros en Tinos, de minder bekende onder de Cycladen, een Griekse mythe.

TOERISME

Landgenoten leren ons hun stek in het buitenland kennen, de plekken waar ze vrienden mee naartoe nemen of gezellig een hapje gaan eten... en vertellen waarom de stad of streek waar ze wonen het ontdekken waard is. Toen in 2015 zijn dochtertje geboren werd, wilde David Rycken meer levenskwaliteit. De voormalig commercieel verantwoordelijke en gepassioneerd duiker trok met zijn gezin naar Malta, de perfecte locatie voor een duikschool. Met die duikschool in het toeristische Sliema vonden ze een betere balans tussen werk en leven. Zelf wonen ze in het rustige Mellieha, het meest noordelijke dorp van Malta.

TOERISME

Deze zomer zullen de Olympische Spelen in Tokio het nieuws uitmaken. Te ver om er zelf bij te zijn of geen sportfanaat, maar wel geboeid door de Japanse cultuur? Beleef dan het Land van de Rijzende Zon dicht bij huis.

TOERISME

Avontuurlijke vakanties in een ver buitenland blijven deze zomer nog lastig. Gelukkig zijn er ook in eigen land wel wat avonturen te beleven!

TOERISME

Verhalen spelen zich altijd ergens af. De plaats is de achtergrond of het decor. Maar soms wordt het landschap een personage. En zijn de mensen die het bewonen of erdoor trekken slechts passanten.

CULTUUR

Met stekjes kan je in deze periode van het jaar uit de meeste struiken en planten in je tuin nieuw plantgoed winnen.

LIFESTYLE

Renault heeft een gedurfde ambitie: de strijd aangaan met de premium SUV's. De exclusiefste modellen in dat gamma zijn de coupés, en daar hebben de Fransen het op gemunt. Een geslaagde gok?

LIFESTYLE

Autopech op een landweg, in het holst van de nacht, ver van de bewoonde wereld. Met je smartphone als enige band met de beschaving. Had je gisteren die batterij maar opgeladen!

LIFESTYLE