Plusmagazine nr. 06 | 23 mei 2019

cover Plusmagazine

Lees Plusmagazine digitaal

Web weergave

Hoe oud is jouw dokter?

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Langs Waals water

Van watersporten op Les Lacs de l'Eau d'Heure tot vogels spotten op de plassen van Virelles. Van de scheepslift van Strépy-Thieu tot het thermale kuuroord van Spa. Dit jaar zet Wallonië zijn omvangrijke watererfgoed in de kijker. Laat je (opnieuw) in vervoering brengen. En laat je verleiden tot een verkwikkende wandeling langs verfrissende Waalse waterwegen.

MENSEN

Mijn baas is een jong broekje

Werken onder een baas - man of vrouw - die (een pak) jonger is dan jou, het komt als je zelf de 50 voorbij bent steeds vaker voor. Hoe zorg je ervoor dat deze samenwerking optimaal verloopt?

SAMENLEVING

Vergeet dat dieet, luister naar je lijf

95% van de diëten is gedoemd te mislukken. Om je ideale gewicht te behouden of te bereiken, leg je jezelf beter geen draconische eetregels op. Leer liever je eigen eetgewoonten te ontcijferen.

ONDHEID | VOEDING

Welke dokter verkies jij?

Of de dokter een man of vrouw is, maakt voor de meeste vijftigplussers vandaag niet zoveel uit, tenzij het om intieme klachten of onderzoeken gaat. Maar een op de drie voelt zich wel comfortabeler bij een arts van dezelfde leeftijd, zo blijkt uit een peiling bij 4.599 lezers van Plus Magazine.

GEZONDHEID | PEILING

Tand kwijt? Gebit op losse schroeven!

Een tand kwijt vooraan in je mond, daar blijf je niet mee rondlopen. Maar achteraan in de mond, waar niemand het merkt, zijn we veel minder geneigd om er iets aan te doen.

GEZO 'TANDZORG

Het geheim van superaging : Lang zullen we bewegen

Voor goede genen en een niet te hobbelig levensparcours heb je een dosis geluk nodig. Maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt steeds meer dat ook je levensstijl bepaalt of je fit en gezond een hoge leeftijd bereikt.

GEZONDHEID | LONGEVITY

Virtuele therapie tegen hoogtevrees

Vanop de rand van een wolkenkrabber de diepte in turen. Doet die gedachte je huiveren? Een hoogtevrees app met virtuele realiteit biedt mogelijk een uitweg voor die angst.

GEZONDHEID | ZOOM

Bewegen zonder botbreuken

We worden almaar ouder, maar gebeurt dit met het nodige comfort? Een van de grote pijlers van gezond en gelukkig ouder worden is zolang mogelijk je mobiliteit behouden. En wie mobiliteit zegt, denkt meteen aan osteoporose. Wat is de oorzaak van osteoporose? Wanneer krijg je er last van? En hoe voorkom je deze sluimerende ziekte?

GEZOND LEVEN

Is een kluis altijd even safe ?

Wie waardevolle voorwerpen in een bankkluis bewaart, denkt dat ze daar perfect veilig zijn. Maar krijg je bij diefstal of schade alles vergoed? En hoe wordt een banksafe na een overlijden geïnventariseerd?

RECHT en GELD

Slim verzekerd op reis

Doe je er altijd goed aan een reisverzekering af te sluiten voor je op vakantie vertrekt naar het buitenland? En is het nodig om een hoge premie te betalen voor een huurauto of citytrip?

RECHT en GELD | VERZEKERINGEN

Langer leven, een financiële uitdaging

Mensen leven vandaag steeds langer. Dat is goed nieuws. Maar het stelt ook nieuwe uitdagingen aan hoe we ons leven en onze samenleving inrichten. Langer werken en een eigen pensioenspaarpotje aanleggen is de richting waarin vandaag vooral wordt gedacht. Een nieuw loopbaanmodel is nog zo'n mogelijke piste.

RECHT en GELD | LONGEVITY

Kakelbonte kleuren

Juni heeft lak aan discretie. Tijd voor meer vrolijkheid en je goed voelen! Durf kleur te bekennen, ga voor uitgesproken prints, en combineer zoals jij dat wil.

MODE en BEAUTY

Mexicaanse strandparadijzen Ixtapa en Zihua

De Mexicaanse tweelingbadsteden Ixtapa en Zihuatanejo liggen op amper zes kilometer van elkaar, maar zijn zowat elkaars tegenpolen. Of hoe je jezelf kan trakteren op twee reiservaringen voor de prijs van één.

TOERISME | REIZEN

Fietsen langs Nederlandse kastelen

Wie Nederland zegt, denkt niet meteen aan kastelen. Toch kunnen onze noorderburen uitpakken met ruim 700 kastelen en landgoederen. En hoe ontdek je ze in dit fietsland beter dan op de trappers?

TOERISME | REIZEN

In de Japanse tuin van Hasselt, een groene oase

De grootste Japanse tuin van Europa ligt op wandelafstand van hartje Hasselt. In deze oase van rust en poëtische schoonheid is niets - maar dan ook niets - aan het-toeval overgelaten.

TOERISME | IN EIGEN LAND

Astropolis heeft een missie

Sterrenkunde en ruimtevaart dicht bij de mensen brengen. Dat is de missie van Astropolis, het gloednieuwe ruimtevaartcentrum dat de deuren opent in Oostende.

CULTUUR | EVENEMENT

Vergeten deugden

Vandaag willen we alles weten, alles zien, alles naar buiten brengen. Liefst vergezeld van een luidruchtig verkondigde mening. Kan het niet wat discreter? Wat vrolijker misschien ook? Een ode aan vergeten deugden.

CULTUUR | BOEKEN

Moestuinieren, ook in huis

Je woont in de stad en je hebt zelfs geen balkon, zeg je? Daarom hoef je je nog niet het plezier te ontzeggen van je eigen groenten te kweken, mits je een aantal regels in acht neemt.

LIFESTYLE | TUIN

La dolce vita in je tuin!

Er zijn geen grenzen meer, ook niet tussen binnen en buiten. In die ruimte onder de blote hemel, hebben tuinmeubelen zichzelf heruitgevonden. Laat de zomer nu maar komen!

LIFESTYLE | WONEN

Hoe help ik mijn hond die bang is van onweer

Bliksemflitsen die alle richtingen uitgaan, oorverdovend gedonder, verandering van luchtdruk... de meeste honden zijn als de dood voor onweer. Hoe kan je je viervoeter geruststellen? We vroegen het aan gedragstherapeute Julie Wllems.

LIFESTYLE

187

LIFESTYLE

Skoda Scala Grootheidswaan

De nieuwe Skoda Scala heeft zijn roots in de stad, maar neemt het nu op tegen concurrenten in het hogere segment. Zijn troeven: indrukwekkend veel comfort voor een redelijke prijs.

LIFESTYLE

Televisie: wat ben je nu met HDR?

De technologie in televisieland evolueert razendsnel. Het nieuwste snufje heet HDR. Iets om rekening mee te houden als je een nieuw toestel koopt?

LIFESTYLE | TECHNOLOGIE

Mmm, een mocktail

Wie alcoholvrij door het leven wil, moet al lang niet meer gefrustreerd aan de zijlijn staan toekijken. Met een mocktail is het even goed lekker genieten.

LIFESTYLE | AAN TAFEL