Plusmagazine

Web weergave

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

EDITORIAAL

Als de kat thuis is, moet het baasje naar haar pijpen dansen. Dat zullen poezeneigenaars die door de coronapandemie maandenlang van thuis uit werk(t)en geweten hebben.

MENSEN

Ook in deze tijd waarin holebi's of lgbtq gelijke rechten hebben, is uitkomen voor je seksuele geaardheid niet evident. Soms gebeurt dat pas na een half leven. Toch zijn mensen die de stap zetten doorgaans gelukkig en laat hun omgeving hen zelden vallen.

SAMENLEVING

Iedereen maakt al eens gebruik van sociale media. Maar wat is de draagwijdte van jouw activiteiten op deze platforms? Waartoe dienen ze, wie heeft er baat bij en hoe vermijd je onaangename verrassingen?

SAMENLEVING

Stijfheid, pijn in de liesstreek of aan de buitenkant van je heup, maar ook een opspelende knie, kunnen wijzen op heupproblemen. De voornaamste boosdoeners - artrose en ontstekingen - vragen elk een specifieke aanpak.

GEZONDHEID |

Leven met een chronische inflammatoire darmziekte, zoals colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn, weegt zwaar op de levenskwaliteit. Een beter inzicht in de aandoeningen en nieuwe behandelingen bieden perspectief.

GEZONDHEID

Een zeurend gevoel in je kaak, een klikkend kaakgewricht of pijn rond een tand. Kaakpijn kan soms onverwacht uit de hoek komen. Ook mondmaskers blijken niet altijd een zegen voor je kaken.

GEZONDHEID |

Voelt je tong branderig aan, zonder duidelijke oorzaak, dan heb je last van primaire glossodynie. Een onschuldige, maar niettemin erg vervelende aandoening.

GEZONDHEID

Om te achterhalen of je gezond eet, volstaat de Nutri-Score niet. Die zegt namelijk niets over de mate waarin voedsel werd bewerkt. Gelukkig is er ook zoiets als de Nova-classificatie.

GEZONDHEID |

Voortaan kan je met een zelftest nagaan of je besmet bent met het coronavirus. Hij werkt volgens hetzelfde principe als de sneltest. Dit zijn de regels voor een zo betrouwbaar mogelijk resultaat.

GEZONDHEID

Foto's nemen dat is herinneringen vastleggen. Aan een vakantie, huwelijk, geboorte, verjaardag,... Maar de wereld bekijken door de lens van een fototoestel kan ook je blik op jezelf en de anderen fundamenteel veranderen.

GEZONDHEID
6

GEZONDHEID

Niet alleen bij een echtscheiding is er sprake van onderhoudsgeld. Je kan alimentatie betalen aan je ex, je kinderen, maar ook aan je ouders in het rusthuis. Dit alles blijft niet zonder fiscale gevolgen.

RECHT en GELD

Met tips van een econoom van een grootbank, een directeur van een platform dat in lokale bedrijven investeert en een energiespecialist helpen we je op weg om doordacht te beleggen.

RECHT en GELD

Dringend juridische hulp en bijstand nodig, maar niet happig om zelf een advocaat onder de arm te nemen? Dit zijn de mogelijkheden.

RECHT en GELD

Dierenprints zijn niet meer weg te slaan aan de modetop. Het luipaard is stilaan een klassieker die zich kan meten met de zeemanstrui. En die, net als effen stofjes, bij alles past. Maar ook uit andere dierenprints valt veel fun te halen: zebra's, giraffen, vlinders, panters... Met een strohoed of een rieten mand kan de zomer niet meer stuk!

MODE en BEAUTY

Het eiland Guernsey ligt voor de kust van Normandië, maar is toch op en top Brits. Hoge kliffen, bucolische landschappen en een goudgeel zandstrand maken het perfect voor een meerdagentrip.

TOERISME

Toen handelsingenieur Leentje Janssens een MBA-opleiding volgde in Louvain-la-Neuve, deed een Mallorcaanse student haar hart sneller slaan. In 1991 volgde ze hem naar zijn eiland. Dertig jaar en vier kinderen later woont ze nog altijd op Mallorca, in Bendinat aan de zuidkust. Het meest fantastische aan dit eiland? Het intense mediterrane licht, dat je veel energie geeft, zegt Leentje.

TOERISME

De stad Spa, beroemd om haar ijzerhoudende water, ligt in het hart van een ontspannende natuurlijke omgeving die een prachtige aanvulling vormt op de rust die men komt zoeken bij een thermale kuur. Sinds juli 2021 is de stad samen met 10 andere grote Europese watersteden erkend als Unesco-werelderfgoed.

TOERISME

Als er één situatie is waarin mensen een uitzonderlijke veerkracht vertonen, dan wel tijdens of na een oorlog. Drie boeken over conflicten die - behalve de wereldoorlogen - hun stempel drukten op de 20ste eeuw.

CULTURE

Mooi toch wanneer je tuin weer vol bloemen staat! En daar kan je nog veel langer van genieten als je er een gewoonte van maakt je uitgebloeide bloemen meteen te verwijderen.

LIFESTYLE

Een kat opvoeden is zo goed als onmogelijk. Ze leidt haar eigen leventje. En een van haar favoriete bezigheden is voorwerpen in je interieur omgooien!

LIFESTYLE

Dat ze bij Fiat niet van halve maatregelen houden, bewijst hun allereerste elektrische auto, de e-versie van de bekende 500. Die komt meteen op de markt in drie modellen en met twee vermogens voor de batterijen.

LIFESTYLE

De reflexcamera staat voor kwaliteit en vakmanschap. Je smartphone heb je altijd op zak en maakt almaar knappere foto's. Soms zelfs even goed of beter dan een reflex. Slim kiezen is de boodschap.

LIFESTYLE